WEKO3
アイテム
Real-time PCR による牛乳中の Salmonella 増殖曲線作成時のサンプリングおよび核酸抽出条件の検討
https://doi.org/10.24514/00000352
https://doi.org/10.24514/000003527f3aa5cb-1857-4672-904f-3d5cb1649779
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nfri_kenkyuhoukoku02_08.pdf (1.3 MB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2018-05-16 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Real-time PCR による牛乳中の Salmonella 増殖曲線作成時のサンプリングおよび核酸抽出条件の検討 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Study of experimental condition to monitor bacterial growth curve ofSalmonella in milk by real-time PCR | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Salmonella | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | real-time PCR | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 増殖モニタリング | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Salmonella | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | real-time PCR | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | monitoring bacterial growth curve | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00000352 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
著者 |
細谷, 幸恵
× 細谷, 幸恵× Noviyanti, Fia× 稲津, 康弘× 川﨑, 晃
WEKO
501
|
|||||||||||
抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | The objective of this study is to monitor the growth kinetics and calculate lag phase time of Salmonella Enteritidis in milk by real-time PCR and mathematical model. We obtained growth curves by real-time PCR and could calculate lag phase time of S. Enteritidis growing in milk under 35 °C which is the optimum temperature for its growth. This real-time PCR monitoring method could provide precise estimation of Salmonella’s lag phase time in milk. | |||||||||||
書誌情報 |
農研機構研究報告 食品研究部門 en : Bulletin of the NARO,Food Research 号 2, p. 47-52, 発行日 2018-03 |
|||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | National Agriculture and Food Research Organization (NARO) | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 2432-7891 | |||||||||||
DOI | ||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00000352 | |||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |