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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 農研機構報告 食品部門
  5. 2号

乾燥ハーブの抗アレルギー活性および抗酸化能の評価

https://doi.org/10.24514/00000353
https://doi.org/10.24514/00000353
7bcb4903-6bb4-46ff-bbe6-9950358b020b
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_kenkyuhoukoku02_07.pdf nfri_kenkyuhoukoku02_07.pdf (1.4 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2018-05-16
タイトル
タイトル 乾燥ハーブの抗アレルギー活性および抗酸化能の評価
タイトル
タイトル Anti-allergic and anti-oxidant activities of dried herbs
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 抗アレルギー活性
キーワード
主題Scheme Other
主題 抗酸化能
キーワード
主題Scheme Other
主題 親水性酸素ラジカル吸収能
キーワード
主題Scheme Other
主題 乾燥ハーブ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 anti-allergic activity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 anti- oxidant activity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hydrophilic-oxygen radical absorbance capacity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dried herb
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00000353
ID登録タイプ JaLC
著者 富岡, 悟

× 富岡, 悟

富岡, 悟

ja-Kana トミオカ, サトル

en TOMIOKA, Satoru

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後藤, 真生

× 後藤, 真生

後藤, 真生

ja-Kana ゴトウ, マサオ

en GOTO, Masao

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渡辺, 純

× 渡辺, 純

渡辺, 純

ja-Kana ワタナベ, ジュン

en WATANABE, Jun

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新井, 亮

× 新井, 亮

新井, 亮

ja-Kana アライ, リョウ

en ARAI, Ryo

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田口, 裕基

× 田口, 裕基

田口, 裕基

ja-Kana タグチ, ユウキ

en TAGUCHI, Yuuki

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石川(高野), 祐子

× 石川(高野), 祐子

en ISHIKAWA-TAKANO, Yuko
TAKANO-ISHIKAWA, Yuko

ja 石川(高野), 祐子

ja-Kana イシカワ(タカノ), ユウコ


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Anti-allergic and anti-oxidant activities of six varieties of herbs for herbal tea, hibiscus, rosemary, thyme, spearmint, lemon balm, lemon grass were estimated. Antigen-induced degranuration of RBL-2H3 cells was measured for estimating anti-allergic activity. Hibiscus, rosemary, thyme and spearmint showed the inhibitory effects. Anti-oxidant activities were measured by hydrophilic-oxygen radical absorbance capacity (ORAC) method. Spearmint showed the highest H-ORAC value (4268.4 μmol TE/g) among six herbs. H-ORAC values of other herbs were lemon balm (4098.2), thyme (3723.3), rosemary (2301.7), lemon grass (856.1) and hibiscus (686.7), respectively.
書誌情報 農研機構研究報告 食品研究部門
en : Bulletin of the NARO,Food Research

号 2, p. 41-46, 発行日 2018-03
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2432-7891
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00000353
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:49:43.808236
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TOMIOKA, Satoru, GOTO, Masao, WATANABE, Jun, ARAI, Ryo, TAGUCHI, Yuuki, 石川(高野), 祐子, 2018, Anti-allergic and anti-oxidant activities of dried herbs: National Agriculture and Food Research Organization (NARO), 41–46 p.

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