WEKO3
アイテム
食品総合研究所微生物バンクの現状と菌株の省エネルギー保存方法およびデータ管理方法の検討
https://doi.org/10.24514/00002973
https://doi.org/10.24514/000029730c4ec434-4718-43ff-9ad8-b515d9bdadcc
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-12-20 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | 食品総合研究所微生物バンクの現状と菌株の省エネルギー保存方法およびデータ管理方法の検討 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Current situation in National Food Research Institute microorganism bank and consideration of energy conservation method and data management method for microorganism preservation. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | microorganism bank | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | energy-saving management | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002973 | |||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||
著者 |
岩橋, 由美子
× 岩橋, 由美子
× 鈴木, 忠宏
× 北村, 義明
|
|||||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | We have descried that the current situation and the past distribution situation of collected strains that are stored in the National Food Research Institute microorganism bank. We are exploring a more energy-saving management methods of strains that are currently stored. | |||||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | 食研微生物バンクに寄託された菌株の内訳及び分譲数を記載した. また省エネルギーに寄与するため糸状菌類の凍結保存の可能性を検討した. さらに, 紙ベースで保存されていた寄託菌株の詳細(来歴, 培養条件,参考文献等)をデータベース化し, ランタイムアプリケーションを用いて, 当該ソフトを保有しておらずとも検索・閲覧出来るDVDを作成することで所員への配布を可能とした. | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 80, p. 117-123, 発行日 2016-03-10 |
|||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002973 | |||||||||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |