WEKO3
アイテム
Arthrobacter ureafaciens の酵素によるグラムスケールでのオリゴ糖 DFA I の調
https://doi.org/10.24514/00002833
https://doi.org/10.24514/000028337bb80a6d-ef54-43f6-85ed-92f3c01dbfc2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nfri_report_No72p89-92p.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-12-20 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Arthrobacter ureafaciens の酵素によるグラムスケールでのオリゴ糖 DFA I の調 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | The gram‒scale preparation of oligosaccharide DFA I using the enzyme from Arthrobacter ureafaciens A51‒1. | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002833 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
著者 |
原口, 和朋
× 原口, 和朋
WEKO
6718
× 吉田, 充
WEKO
6712
× 大坪, 研一 |
|||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | The method for the gram‒scale preparation of oligosaccharide DFA I was developed, for the first time. Using the partially purified inulin fructotransferase (DFA I‒producing) from Arthrobacter ureafaciens A51‒1, the crude DFA I was prepared. With the baker’s yeast treatment, ion exchange resin treatment and the gel filtrations by Toyopearl HW40S purified DFA I have prepared. With the method described in this paper, 2.5g of purified DFA I was prepared from 10g of inulin.. | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | 動物試験などによる機能性解明の実験に用いる目的で, グラムスケールでのオリゴ糖 DFA I の調製法を初めて確立した. A. ureafaciens A51‒1 由来の DFA I 合成酵素を部分精製し, 粗製 DFA I の調製を行った. ここからパン酵母によるアルコール発酵処理, イオン交換樹脂処理, トヨパール HW40S カラムによるゲル濾過を行うことにより, 精製 DFA I オリゴ糖の標品を得た. 原料であるイヌリン 10g から精製 DFA I 2.5g を回収することができた. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 72, p. 89-92, 発行日 2008-03-01 |
|||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002833 | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |