WEKO3
アイテム
台湾における『食の安全・安心』確保のための行政システム
https://doi.org/10.24514/00002813
https://doi.org/10.24514/00002813caea9505-64a9-4a96-a785-a1d6626782b1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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nfri_report_No71p77-84p.pdf (289.4 kB)
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Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2019-12-20 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 台湾における『食の安全・安心』確保のための行政システム | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | The political system for administrative food safety relating issues in Taiwan | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | WTO/SPS協定 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 食品衛生法 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 優良農業規範 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 食品トレーサビリティ | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | WTO /SPS agreement | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Food hygiene law | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | GAP | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Food traceability | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002813 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
著者 |
稲津, 康弘
× 稲津, 康弘× 中村, 宣貴
WEKO
1549
× 椎名, 武夫× 川本, 伸一
WEKO
2588
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Risk science based approach is now considered important for the political regulation of the food production and processing. Certification labeling of the quality insurance or traceability of foods are thought to be important to earn the confidence of consumer. Recently, food exporting countries have strong interest to the concept written above and have been constructing the social system for ensuring consumers safety and confidence. This paper introduced the overview of the recent situation of the international circumstance relating food safety. The efforts of Taiwan government and voluntary groups are also explained by way of illustration. | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | 近年, 食品製造加工における規格基準はリスク科学に基づいて策定されるべきとする考え方が, 急速に一般化している. 適切な品質表示や食品トレーサビリティシステムの導入は, 消費者の信頼確保のために重要な意味がある. 近年, 多くの食品輸出国はこれらの概念に対してかなり興味を持っており, 消費者の安全と信頼を確保するためにこれらを食品行政システムに導入しようと試みている. 本報はまず食の安全をめぐる国際状況につき概説した上で, 近年の台湾における取り組みにつき, 現地聞き取り調査をもとに説明した. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 71, p. 77-84, 発行日 2007-03-01 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002813 | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |