ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 78号

ワークショップを通じた食品関連事業者等の自主衛生管理手法に関する知識の向上

https://doi.org/10.24514/00002923
https://doi.org/10.24514/00002923
dfce7c9b-26ce-45ac-b082-615081b38a68
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No78p19-24p.pdf nfri_report_No78p19-24p.pdf (459.8 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル ワークショップを通じた食品関連事業者等の自主衛生管理手法に関する知識の向上
タイトル
タイトル Improvement in the knowledge of self hygiene management for workers relation with food by holding of the free-workshop
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 food hygiene
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 workshop
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 self-inspection
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002923
ID登録タイプ JaLC
著者 川崎, 晋

× 川崎, 晋

川崎, 晋

ja-Kana カワサキ, ススム

en KAWASAKI, Susumu

Search repository
持田, 麻里

× 持田, 麻里

持田, 麻里

ja-Kana モチダ, マリ

en MOCHIDA, Mari

Search repository
大畑, 由紀子

× 大畑, 由紀子

大畑, 由紀子

ja-Kana オオハタ, ユキコ

en OHATA, Yukiko

Search repository
齋藤, 美枝

× 齋藤, 美枝

齋藤, 美枝

ja-Kana サイトウ, ミエ

en SAITO, Mie

Search repository
野澤, 博美

× 野澤, 博美

野澤, 博美

ja-Kana ノザワ, ヒロミ

en NOZAWA, Hiromi

Search repository
稲津, 康弘

× 稲津, 康弘

稲津, 康弘

ja-Kana イナツ, ヤスヒロ

en INATSU, Yasuhiro

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Microbiological method for self-inspection require keeping food hygiene environment in a food processing plant, however there are very few opportunities to learn the basic food-microbiological techniques for food industries worker. We held the free-workshop about the food-microbiological techniques for researchers of the public establishment organizations or staffs of small and medium-sized food companies that were beginners of food hygiene testing. According to the results of questionnaire survey on the lecture, the workshop has helped to increase depth of understanding of food-microbiological techniques. Moreover, showing the example of hygiene control management improvement program was considered to be effective for researchers of the public establishment organizations.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 食品製造現場において, 自主衛生検査による食の安全性確保は重要であるが, 未経験者が微生物検査の基本的技術を習得できる機会は極めて少ない. 我々は微生物の取扱い経験が無い公設試験研究機関職員および中小規模食品製造業者を対象として, 実習および講義を伴う微生物検査の基本的技術習得のための講習会を開催した. この講習会のアンケート結果について解析したところ, 本講習会により受講者の微生物学的知識が深まったことを示した. また, 公設試験研究機関職員向けには衛生管理改善計画の実例を示すことが有効であると考えられた.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 78, p. 19-24, 発行日 2014-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002923
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:05:04.531823
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

KAWASAKI, Susumu, MOCHIDA, Mari, OHATA, Yukiko, SAITO, Mie, NOZAWA, Hiromi, INATSU, Yasuhiro, 2014, Improvement in the knowledge of self hygiene management for workers relation with food by holding of the free-workshop: 農業・食品産業技術総合研究機構, 19–24 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3