WEKO3
アイテム
九州地域の大豆在来種の収集
https://doi.org/10.24514/00006778
https://doi.org/10.24514/00006778af3f21a4-87d4-4383-a94d-fa9971f4738d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AREIPGR07_p79-83.pdf (232.1 kB)
|
|
Item type | 紀要論文02 / Departmental Bulletin Review(1) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2022-01-18 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 九州地域の大豆在来種の収集 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Collection of Native Varieties of Soybean (Glycine max L.) around the Kyushu Region in Japan | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | soybean | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Glycine max | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | collection | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Kyushu region | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | native variety | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | soybean | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Glycine max | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | collection | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | Kyushu region | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | native variety | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00006778 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
著者 |
中澤, 芳則
× 中澤, 芳則
WEKO
163
× 異儀田, 和典 |
|||||||||||
抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | It is considered that the native varieties of soybean will become an important source of germplasm for soybean breeding. Exploration for the collection of native varieties of soybean (Glycine max) was conducted in the southeastern area of Fukuoka Prefecture and western area of Oita Prefecture at the end of September, 1990. During the exploration, we collected twenty nine accessions of native varieties of soybean. Most of them are cultivated for home-consumption by old farmers. The varieties of soybean cultivated in the above-mentioned areas are as follows ; "Kuromame (black soybean)" , yellow soybean, "Akamame (reddish brown soybean)" and "Kurakake (black-saddled yellow soybean)" . Especially, "Kuromame" is cultivated widely in many areas for the preparation of boiled bean. The native varieties are cultivated mainly by old farmers. We should collect and conserve them as early as possible | |||||||||||
書誌情報 |
植物遺伝資源探索導入調査報告書 en : Annual Report on Exploration and Introduction of Plant Genetic Resources 巻 7, p. 79-83, 発行日 1991-11 |
|||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | 農業生物資源研究所 | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 2434-7485 | |||||||||||
DOI | ||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00006778 | |||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |