WEKO3
アイテム
Development and evaluation of rapid screening detection methods for genetically modified crops using loop-mediated isothermal amplification
https://repository.naro.go.jp/records/2515
https://repository.naro.go.jp/records/2515159971bf-3c23-4a5a-a67e-30b192f83481
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
SC30201803130001PostPrint (1.4 MB)
|
Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-05-14 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Development and evaluation of rapid screening detection methods for genetically modified crops using loop-mediated isothermal amplification | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Development and evaluation of rapid screening detection methods for genetically modified crops using loop-mediated isothermal amplification | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Loop-mediated isothermal amplification (LAMP) | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Genetically modified (GM) | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Direct LAMP | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Rapid qualitative analysis | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Loop-mediated isothermal amplification (LAMP) | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Genetically modified (GM) | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Direct LAMP | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Rapid qualitative analysis | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||||||
著者 |
高畠, 令王奈
× 高畠, 令王奈
WEKO
1657
× 真野, 潤一× 橘田, 和美
WEKO
1037
|
|||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | We developed new loop-mediated isothermal amplification (LAMP)-based detection methods for the screening of genetically modified (GM) maize and soybean events. The LAMP methods developed targeted seven sequences: cauliflower mosaic virus 35S promoter; 5-enolpyruvylshikimate-3-phosphate synthase gene from Agrobacterium tumefaciens strain CP4 (cp4epsps); phosphinothricin acetyltransferase (pat) gene; mannose-6-phosphate isomerase gene; Pisum sativum ribulose 1, 5-bisphosphate carboxylase terminator; a common sequence between Cry1Ab and Cry1Ac genes; and a GA21 construct-specific sequence. We designed new specific primer sets for each target, and the limit of detection (LOD) was evaluated using authorized GM maize and soybean events. LODs for each target were ≤ 0.5%. To make the DNA extraction process simple and rapid, we also developed a direct LAMP detection scheme using crude cell lysates. The entire process, including pretreatments and detection, could be completed within 1 h. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
Food Chemistry en : Food Chemistry 巻 252, p. 390-396, 発行日 2018-06-30 |
|||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | Elsevier | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0308-8146 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.1016/j.foodchem.2017.12.036 | |||||||||||||||||
権利 | ||||||||||||||||||
権利情報 | 2017 Published by Elsevier Ltd. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | SC30201803130001 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | NARO成果DBa | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | Green open Access | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This journal has an embargo period of 12 months. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | この論文は出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This is not the published version. Please cite only the published version. | |||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.12.036 | |||||||||||||||||
関連名称 | Food Chemistry | |||||||||||||||||
他の資源との関係 | ||||||||||||||||||
関連名称 | author manuscript | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | AM | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa |