WEKO3
アイテム
製粉性と製麺適性に優れる日本麺用硬質小麦品種「ふくはるか」の育成
https://doi.org/10.24514/00001737
https://doi.org/10.24514/00001737dd029101-5c9a-483c-8987-ab0e4399f97f
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nwarc_report_No12p7-23p.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-03-22 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 製粉性と製麺適性に優れる日本麺用硬質小麦品種「ふくはるか」の育成 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 'Fukuharuka', A New Hard Wheat Cultivar with High Milling Performance and Excellent Noodle Quality | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 小麦 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 品種 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 硬質 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 製粉性 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 製麺適性 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | そうめん | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 育成 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | hard wheat | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | cultivar | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | milling performance | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | noodle texture | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | breeding | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00001737 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
著者 |
谷中, 美貴子
× 谷中, 美貴子× 高田, 兼則× 石川, 直幸× 長嶺, 敬× 髙山, 敏之
WEKO
2453
× 田谷, 省三× 甲斐, 由美 |
|||||||||||
抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | 'Fukuharuka' was registered as a new wheat cultivar in 2011. It was selected from a cross between 'Hakei 94-71' and 'Chukei 6168' carried out in 1997 at Chugoku National Agricultural Experiment Station (present : NARO Western Region Agricultural Research Center). 'Fukuharuka' is a spring type wheat. The date of maturing is three days earlier than 'Norin 61'. The culm length is 10 cm shorter than 'Norin 61'. 'Fukuharuka' is resistant to pre-harvest sprouting, powdery mildew and leaf rust. It is moderately resistant to scab as 'Norin 61'. Its yield is as high as 'Norin 61'. 'Fukuharuka' is a hard wheat and shows high flour yield and milling score. The amylose content is comparatively low, the dough strength is medium, and flour color is brighter than 'Norin 61'. Noodle texture is excellent. 'Fukuharuka' is adapted well to flatlands of western Japan. Nara Prefecture designated 'Fukuharuka' as a recommended cultivar in 2011. | |||||||||||
書誌情報 |
近畿中国四国農業研究センター研究報告 en : BULLETIN of THE NATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH CENTER for WESTERN REGION 巻 12, p. 7-23, 発行日 2013-03-19 |
|||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 近畿中国四国農業研究センター | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 1347-1244 | |||||||||||
DOI | ||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00001737 | |||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |