WEKO3
アイテム
野菜の実生幼苗における大腸菌の消長
https://doi.org/10.24514/00001539
https://doi.org/10.24514/000015394136bc67-7822-4878-8812-ae21cd9d7c05
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nivts_report_No4p29-37p.pdf (830.0 kB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-03-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 野菜の実生幼苗における大腸菌の消長 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Population Dynamics of Escherichia coli on Vegetable Seedlings | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Escherichia coli O157 : H7, seed, seedling, population dynamics | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | growth | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetable | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Escherichia coli O157 : H7, seed, seedling, population dynamics | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | growth | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetable | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.24514/00001539 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
白川, 隆
× 白川, 隆× 我孫子, 和雄 |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Population dynamics of Escherichia coli O157 on the seedling surface or in the seedling tissue of vegetables was studied. If the irrigation water or vegetable seeds were contaminated with E. coli O157, E. coli grew in the dipping water during germination. In the examination using spray inoculation with E. coli on vegetable seedlings, E. coli O157 grew on the leaf surface of all vegetable seedlings tested under high humidity conditions. E. coli also grew in the hypocotyls tissues of all vegetable seedlings tested when E. coli was inoculated to the hypocotyls by injury inoculation with a single needle. Based on the results mentioned above, it was suggested that E. coli generally could grow on the seedling surface and in the seedling tissue of vegetables. | |||||
書誌情報 |
野菜茶業研究所研究報告 en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science 巻 4, p. 29-37, 発行日 2005-03-01 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1346-6984 | |||||
DOI | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | 10.24514/00001539 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |