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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 2号

茶の品質評価のための新規分析法の開発

https://doi.org/10.24514/00001489
https://doi.org/10.24514/00001489
5e3452e5-1fda-4e22-bd36-8e2cc3803c7d
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No2p23-70p.pdf nivts_report_No2p23-70p.pdf (5.6 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 茶の品質評価のための新規分析法の開発
タイトル
タイトル Development of New Analytical Methods to Evaluate the Quality of Green Tea
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 capillary electrophoresis
キーワード
主題Scheme Other
主題 biosensor
キーワード
主題Scheme Other
主題 flow injection
キーワード
主題Scheme Other
主題 rapid analysis
キーワード
主題Scheme Other
主題 enzyme electrode
キーワード
主題Scheme Other
主題 Camellia sinensis
キーワード
主題Scheme Other
主題 simultaneous analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 capillary electrophoresis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 biosensor
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 flow injection
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 rapid analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 enzyme electrode
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Camellia sinensis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 simultaneous analysis
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001489
ID登録タイプ JaLC
著者 堀江, 秀樹

× 堀江, 秀樹

堀江, 秀樹

ja-Kana ホリエ, ヒデキ

en HORIE, Hideki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Analytical methods were developed to measure the qualitatively important components of green teas (the-anine, caffeine, ascorbic acid and calechins) simultaneously using capillary eleclrophoresis. Organic acids and acidic amino acids in tea infusions could also be measured simultaneously using capillary electrophoresis. Analytical methods for catechins, ester-type catechins, γ-amino butylic acid were developed using enzyme reactions. Total amino acids and glutamic acid could be measured simultaneously, combining biosensors and flow injection system.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 2, p. 23-70, 発行日 2003-03-28
出版者
出版者 独立行政法人 農業技術研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001489
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:59:26.875115
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