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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 1号

イチゴにおける果実中の糖および有機酸の組成別含量の品種間差異および遺伝力

https://doi.org/10.24514/00001484
https://doi.org/10.24514/00001484
e1293787-f573-4ed7-836f-4879717c0095
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No1p241-254p.pdf nivts_report_No1p241-254p.pdf (933.0 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル イチゴにおける果実中の糖および有機酸の組成別含量の品種間差異および遺伝力
タイトル
タイトル Varietal Differences and Heritability of Sugar and Organic Acid Contents and Composition in Strawberry Fruit.
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Strawberry
キーワード
主題Scheme Other
主題 Sugar
キーワード
主題Scheme Other
主題 Organic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 Principal component analysis
キーワード
主題Scheme Other
主題 Broad-sense heritabilily
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Strawberry
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sugar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Organic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Principal component analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Broad-sense heritabilily
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001484
ID登録タイプ JaLC
著者 曽根, 一純

× 曽根, 一純

曽根, 一純

ja-Kana ソネ, カズヨシ

en SONE, Kazuyoshi

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望月, 龍也

× 望月, 龍也

望月, 龍也

ja-Kana モチヅキ, タツヤ

en MOCHIZUKI, Tatsuya

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野口, 裕司

× 野口, 裕司

野口, 裕司

ja-Kana ノグチ, ユウジ

en NOGUCHI, Yuji

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Large variations were observed in the sugar content and composition among 165 strawberry cultivars. Average value of the sucrose/total sugar content of the Japanese cultivars was higher than that of foreign cultivars. Japanese cultivars bred after 1981 showed a higher sucrose content than those bred before 1980. Japanese cultivars showed a lower organic acid content than the foreign cultivars. Average value of the Mal ratio (malic acid/organic acid content) was not appreciably different between the Japanese and foreign cultivars. In the principal component analysis, the 1st principal component was correlated with the sucrose content, while the 2nd with the glucose and fructose content and the 3rd with the Mal ratio. In the scatter diagram of the 1st and 2nd principal components, almost all of the Japanese cultivars were distributed in the 1st to 4th quadrants, and the foreign cultivars in the 2nd to 3rd ones. Distribution areas of the Japanese cultivars bred before 1980 and after 1981 were somewhat different. Broad-sense heritability was high in the ratio of the individual components to the total content of sugars or organic acids. It is estimated that selection for the sugar and organic acid composition is effective even at the early stage of breeding programs.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 1, p. 241-254, 発行日 2002-03-30
出版者
出版者 独立行政法人 農業技術研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001484
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:23:14.489766
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