WEKO3
アイテム
肯枯病抵抗性 'とまと中間祉本農9号' の育成とその特性
https://doi.org/10.24514/00001480
https://doi.org/10.24514/0000148019474550-7600-444d-b914-39b3fec15c90
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nivts_report_No1p23-35p.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-03-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 肯枯病抵抗性 'とまと中間祉本農9号' の育成とその特性 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 'Tomato Chuukanbohon Nou 9', a Tomato Parental Line with Bacterial Wilt Resistance. | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | tomato | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Lycopersicon esculentum | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Bacterial wilt | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ralstonia solanacearum | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | resistance | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | breeding | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fresh market | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | tomato | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Lycopersicon esculentum | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Bacterial wilt | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ralstonia solanacearum | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | resistance | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | breeding | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fresh market | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.24514/00001480 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
門馬, 信二
× 門馬, 信二× 吉田, 建実× 松永, 啓× 佐藤, 隆徳× 成河, 智明× 坂田, 好輝× 飛騨, 健一 |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 'Tomato Chuukanbohon Nou 9', synonym of 'Tomato Parental Line 9', with a high level of bacterial wilt resistance and a larger fruit size was developed. The level of resistance to bacterial wilt of the line was clearly higher than those of the leading varieties for fresh market and of the rootstock, 'Kagemusha'. Compared with the highly resistant cultivar 'Hawaii7998', the resistance was identical or slightly lower. The resistance to bacterial wilt may be controlled by a small number of genes with major effect. In addition, no association of bacterial wilt resistance with the fruit size, color and shape was observed. The fruit of 'Tomato Chuukanbohon Nou 9' is slightly flattened round, pink in outer color and the commercial size averages 160 to 200g. The cultivar is very promising as a breeding material for fresh-market variety with bacterial wilt resistance. | |||||
書誌情報 |
野菜茶業研究所研究報告 en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science 巻 1, p. 23-35, 発行日 2002-03-30 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 独立行政法人 農業技術研究機構 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1346-6984 | |||||
DOI | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | 10.24514/00001480 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |