WEKO3
アイテム
ミントの葉における発散香気成分の解析と分類
https://doi.org/10.24514/00001441
https://doi.org/10.24514/000014412a230946-6b4f-4126-97af-3d4df61a1003
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||
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| 公開日 | 2019-03-22 | |||||||||||
| タイトル | ||||||||||||
| タイトル | ミントの葉における発散香気成分の解析と分類 | |||||||||||
| タイトル | ||||||||||||
| タイトル | Analysis and Classification of Emitted Scent Compounds in leaves of Mentha Cultivars. | |||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 言語 | ||||||||||||
| 言語 | jpn | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | Mentha | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | scent compound | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | terpenoid | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | Mentha | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | scent compound | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||
| 主題 | terpenoid | |||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
| 資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
| ID登録 | ||||||||||||
| ID登録 | 10.24514/00001441 | |||||||||||
| ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
| 著者 |
大久保, 直美
× 大久保, 直美
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| 抄録 | ||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
| 内容記述 | Scent compounds of eighteen Mentha cultivars were analyzed by gas chromatography - mass spectrometry. Most scent compounds of these mints consisted of terpenoids. Eighteen Mentha cultivars were classified into six groups according to the composition of the scent components and sensory assessment : 1) cool-sweet (Spear mint, English mint, Kentucky Colonel mint), 2) cool-pungent (Pepper mint, Candy mint, Swiss Ricola mint, Curly mint, Rococo mint, Cool mint), 3) cool-bitter (Pennyroyal mint), 4) cool-fruity (Apple mint, Pineapple mint, Bowles' mint), 5) cool-citrus (Lemon mint), and 6) sweet-citrus (Eau De Cologne mint, Lavender mint, Grapefruit mint, Orange mint). | |||||||||||
| 書誌情報 |
花き研究所研究報告 en : Bulletin of the National Institute of Floricultural Science 巻 12, p. 103-112, 発行日 2012-12-20 |
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| 出版者 | ||||||||||||
| 出版者 | 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 花き研究所 | |||||||||||
| ISSN | ||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
| 収録物識別子 | 1347-2917 | |||||||||||
| DOI | ||||||||||||
| 関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||
| 識別子タイプ | DOI | |||||||||||
| 関連識別子 | 10.24514/00001441 | |||||||||||
| 著者版フラグ | ||||||||||||
| 出版タイプ | VoR | |||||||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||