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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 花き研報
  5. 12号

ミントの葉における発散香気成分の解析と分類

https://doi.org/10.24514/00001441
https://doi.org/10.24514/00001441
2a230946-6b4f-4126-97af-3d4df61a1003
名前 / ファイル ライセンス アクション
frc_report_No12p103-112p.pdf frc_report_No12p103-112p.pdf (968.1 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル ミントの葉における発散香気成分の解析と分類
タイトル
タイトル Analysis and Classification of Emitted Scent Compounds in leaves of Mentha Cultivars.
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Mentha
キーワード
主題Scheme Other
主題 scent compound
キーワード
主題Scheme Other
主題 terpenoid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mentha
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 scent compound
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 terpenoid
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001441
ID登録タイプ JaLC
著者 大久保, 直美

× 大久保, 直美

大久保, 直美

ja-Kana オオクボ, ナオミ

en OKUBO, Naomi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Scent compounds of eighteen Mentha cultivars were analyzed by gas chromatography - mass spectrometry. Most scent compounds of these mints consisted of terpenoids. Eighteen Mentha cultivars were classified into six groups according to the composition of the scent components and sensory assessment : 1) cool-sweet (Spear mint, English mint, Kentucky Colonel mint), 2) cool-pungent (Pepper mint, Candy mint, Swiss Ricola mint, Curly mint, Rococo mint, Cool mint), 3) cool-bitter (Pennyroyal mint), 4) cool-fruity (Apple mint, Pineapple mint, Bowles' mint), 5) cool-citrus (Lemon mint), and 6) sweet-citrus (Eau De Cologne mint, Lavender mint, Grapefruit mint, Orange mint).
書誌情報 花き研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Floricultural Science

巻 12, p. 103-112, 発行日 2012-12-20
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 花き研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-2917
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001441
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:49:04.634781
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Cite as

OKUBO, Naomi, 2012, Analysis and Classification of Emitted Scent Compounds in leaves of Mentha Cultivars.: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 花き研究所, 103–112 p.

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