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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 北海道農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 北海道農研研報
  5. 197号

低温処理によるテンサイ子葉への可溶性糖の蓄積

https://doi.org/10.24514/00001375
https://doi.org/10.24514/00001375
a121972c-bd26-40da-8ad4-880d72374c58
名前 / ファイル ライセンス アクション
harc_report_No197p1-7p.pdf harc_report_No197p1-7p.pdf (894.1 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 低温処理によるテンサイ子葉への可溶性糖の蓄積
タイトル
タイトル Accumulation of Maltose in the Cotyledons of Sugar Beet in Response to Low Temperature
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001375
ID登録タイプ JaLC
著者 松平, 洋明

× 松平, 洋明

松平, 洋明

ja-Kana マツヒラ, ヒロアキ

en MATSUHIRA, Hiroaki

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吉田, みどり

× 吉田, みどり

吉田, みどり

ja-Kana ヨシダ, ミドリ

en YOSHIDA, Midori

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佐藤, 裕

× 佐藤, 裕

佐藤, 裕

ja-Kana サトウ, ユタカ

en SATO, Yutaka

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In northern regions such as Hokkaido (Japan), sugar beet seedlings soon after germination often suffer from extensive frost damage in spring, resulting in serious loss of yield. Enhancement of freezing tolerance at the early seedling stage is necessary for sugar beet cultivation. However, little is known about physiological responses of sugar beet to low temperatures and the ability of sugar beet to acquire freezing tolerance. Cold acclimation is enhancement of freezing tolerance by exposure to low, nonfreezing temperatures. In order to investigate the physiological responses of sugar beet (Beta vulgaris L.) seedlings at the cotyledon stage to low temperatures, we analyzed contents of soluble carbohydrates in cotyledons during incubation at low temperatures. The total amount of soluble carbohydrates remarkably increased during incubation for 7 days at 5℃ or 10℃, though only a slight increase or no increase was observed at 15℃ or 20℃. Identification of the individual components of carbohydrates revealed that the amount of maltose was two-times larger than that of sucrose in sugar beet cotyledons treated at 5℃. This finding will facilitate an understanding of the physiological response of sugar beet seedlings to a low temperature and the ability of sugar beet seedlings to acquire freezing tolerance.
書誌情報 北海道農業研究センター研究報告
en : Research BUlletin of the NARO Hokkaido Agricultural Research Center

巻 197, p. 1-7, 発行日 2012-08-31
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 北海道農業研究センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-8117
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001375
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:53:29.693783
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MATSUHIRA, Hiroaki, YOSHIDA, Midori, SATO, Yutaka, n.d., Accumulation of Maltose in the Cotyledons of Sugar Beet in Response to Low Temperature: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 北海道農業研究センター, 1–7 p.

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