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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 北海道農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 北海道農研研報
  5. 189号

細断抽出によるタマネギケルセチン配糖体含量の簡易評価法

https://doi.org/10.24514/00001348
https://doi.org/10.24514/00001348
7636af10-04eb-450d-b134-8f2c56e2284e
名前 / ファイル ライセンス アクション
harc_report_No189_01.pdf harc_report_No189_01.pdf (19.9 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 細断抽出によるタマネギケルセチン配糖体含量の簡易評価法
タイトル
タイトル A Convenient Comparative Method Using a Simple Pretreatment Process for Comparison of Quercetin Glycoside Contents in Onions (Allium cepa).
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001348
ID登録タイプ JaLC
著者 室, 崇人

× 室, 崇人

室, 崇人

ja-Kana ムロ, タカト

en MURO, Takato

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野口, 裕司

× 野口, 裕司

野口, 裕司

ja-Kana ノグチ, ユウジ

en NOGUCHI, Yuji

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森下, 昌三

× 森下, 昌三

森下, 昌三

ja-Kana モリシタ, マサミ

en MORISHITA, Masami

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岡本, 大作

× 岡本, 大作

岡本, 大作

ja-Kana オカモト, ダイサク

en OKAMOTO, Daisaku

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We investigated a pretreatment method of spectroscopic analysis of samples for convenient evaluation of quercetin glycoside contents in onion varieties or breeding lines. We clarified the pretreatment process and processing time, and we showed that the sample preparation time and amount of reagent used can be reduced by approximately 90% and 95%, respectively, compared to those in the previously reported analytical protocol. The absorbance values, measured at 360 nm, of the extracts prepared by the procedure were highly correlated with the values of HPLC analysis (r=0.93), indicating that the simple evaluation method can be used for determining relative quercetin content of examined varieties. In addition, the pretreatment procedure was easy to carry out and had a high throughput. Thus, it was concluded that the simple evaluation method developed in this study is suitable for screening breeding lines, and it is expected to aid in the development of onion varieties with high quercetin glycoside contents.
書誌情報 北海道農業研究センター研究報告
en : Research BUlletin of the NARO Hokkaido Agricultural Research Center

巻 189, p. 1-229, 発行日 2008-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 北海道農業研究センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-8117
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001348
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:16:06.214583
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MURO, Takato, NOGUCHI, Yuji, MORISHITA, Masami, OKAMOTO, Daisaku, 2008, A Convenient Comparative Method Using a Simple Pretreatment Process for Comparison of Quercetin Glycoside Contents in Onions (Allium cepa).: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 北海道農業研究センター, 1–229 p.

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