ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 学術雑誌論文
  2. A-Z
  3. B-
  1. INDEX:組織別
  2. 組織アーカイブ
  3. 農研機構 食農ビジネス推進センター
  4. 学術論文
  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 九州沖縄農業研究センター
  3. 学術論文

Effect of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage on health-related biomarkers and safety parameters in Caucasian subjects with elevated levels of blood pressure and liver function biomarkers: a 4-week, open-label, non-comparative trial

https://repository.naro.go.jp/records/121
https://repository.naro.go.jp/records/121
c0f753c6-9466-48e3-a65a-3e85f9e5c43e
名前 / ファイル ライセンス アクション
SC10201706190001.pdf SC10201706190001.pdf (639.2 kB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2016-07-28
タイトル
タイトル Effect of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage on health-related biomarkers and safety parameters in Caucasian subjects with elevated levels of blood pressure and liver function biomarkers: a 4-week, open-label, non-comparative trial
タイトル
タイトル Effect of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage on health-related biomarkers and safety parameters in Caucasian subjects with elevated levels of blood pressure and liver function biomarkers: a 4-week, open-label, non-comparative trial
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 anthocyanin
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 blood pressure
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Caucasians
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 liver function biomarker
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 safety parameter
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sweet potato
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 沖, 智之

× 沖, 智之

沖, 智之

ja-Kana オキ, トモユキ

en OKI, Tomoyuki

Search repository
狩野, 光芳

× 狩野, 光芳

狩野, 光芳

ja-Kana カノ, ミツヨシ

en KANO, Mitsuyoshi

Search repository
渡邉, 治

× 渡邉, 治

渡邉, 治

ja-Kana ワタナベ, オサム

en WATANABE, Osamu

Search repository
後藤, 一寿

× 後藤, 一寿

後藤, 一寿

ja-Kana ゴトウ, カズヒサ

en GOTO, Kazuhisa

Search repository
BOELSMA, Esther

× BOELSMA, Esther

BOELSMA, Esther

en BOELSMA, Esther

Search repository
石川, 文保

× 石川, 文保

石川, 文保

ja-Kana イシカワ, フミヤス

en ISHIKAWA, Fumiyasu

Search repository
須田, 郁夫

× 須田, 郁夫

須田, 郁夫

ja-Kana スダ, イクオ

en SUDA, Ikuo

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 An open-label study with one treatment arm was conducted to investigate changes in health-related biomarkers (blood pressure and liver enzyme activity) and the safety of 4 weeks of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage in Caucasian subjects. Twenty healthy adults, 18?70 years of age, with a body mass index >25 kg/m2, elevated blood pressure and elevated levels of liver function biomarkers consumed two cartons of purple-fleshed sweet potato beverage (125 ml, including 117 mg anthocyanin per carton) daily for 4 weeks. Hematology, serum clinical profile, dipstick urinalysis and blood pressure were determined before consumption, at 2 and 4 weeks of consumption and after a 2-week washout period. A trend was found toward lowering systolic blood pressure during the treatment period (p=0.0590). No significant changes were found in diastolic blood pressure throughout the study period. Systolic blood
pressure was significantly lower after 4 weeks of consumption compared with before consumption (p=0.0125) and was significantly higher after the 2-week washout period compared with after consumption (p=0.0496). The serum alanine aminotransferase level significantly increased over time, but aspartate aminotransferase and γ-glutamyltransferase levels stayed within the normal range of reference values. Safety parameters of the blood and urine showed no clinically relevant changes. The consumption of a purple-fleshed sweet potato beverage for 4 weeks resulted in no clinically relevant changes in safety parameters of the blood and urine and showed a trend toward lowering systolic blood pressure.
書誌情報 Bioscience of Microbiota, Food and Health
en : Bioscience of Microbiota, Food and Health

巻 35, 号 3, p. 129-136, 発行日 2016-07-28
出版者
出版者 BMFH Press
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2186-3342
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.12938/bmfh.2015-026
情報源
関連名称 SC10201706190001
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.12938/bmfh.2015-026
関連名称 Bioscience of Microbiota, Food and Health
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:59:14.486304
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

OKI, Tomoyuki, KANO, Mitsuyoshi, WATANABE, Osamu, GOTO, Kazuhisa, BOELSMA, Esther, ISHIKAWA, Fumiyasu, SUDA, Ikuo, 2016, Effect of consuming a purple-fleshed sweet potato beverage on health-related biomarkers and safety parameters in Caucasian subjects with elevated levels of blood pressure and liver function biomarkers: a 4-week, open-label, non-comparative trial: BMFH Press, 129–136 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3