ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 78号

精米粉末中のカドミウム及び必須無機元素の2008年度技能試験結果

https://doi.org/10.24514/00002928
https://doi.org/10.24514/00002928
78b61171-aa12-47a9-abe7-1abb1e1a1a90
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No78p47-55p.pdf nfri_report_No78p47-55p.pdf (468.6 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル 精米粉末中のカドミウム及び必須無機元素の2008年度技能試験結果
タイトル
タイトル Results of the proficiency testing program for determination of cadmium and essential inorganic elements in milled rice flour in 2008
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 技能試験
キーワード
主題Scheme Other
主題 精米粉末
キーワード
主題Scheme Other
主題 カドミウム
キーワード
主題Scheme Other
主題 必須無機元素
キーワード
主題Scheme Other
主題 水分
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 proficiency testing
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 milled rice flour
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 cadmium
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 essential inorganic elements
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 moisture
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002928
ID登録タイプ JaLC
著者 内藤, 成弘

× 内藤, 成弘

内藤, 成弘

ja-Kana ナイトウ, シゲヒロ

en NAITO, Shigehiro

Search repository
門倉, 雅史

× 門倉, 雅史

門倉, 雅史

ja-Kana カドクラ, マサシ

en KADOKURA, Masashi

Search repository
安井, 明美

× 安井, 明美

安井, 明美

ja-Kana ヤスイ, アケミ

en YASUI, Akemi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 National Food Research Institute, NARO provided a proficiency testing program for determination of cadmium and essential inorganic elements in milled rice flour in 2008. Reported values from 36 laboratories were analyzed according to the International Harmonized Protocol for the Proficiency Testing of Analytical Chemistry Laboratories. Each analyte, that is, water, cadmium or 9 essential inorganic elements had at least one reported value with |z score| >2. Moreover, the all analytes except for cadmium retained at least one reported value with |z score| >3. Assigned values of sodium, calcium and iron could not be determined according to the Harmonized Protocol because of large variability among reported values. For these three analytes, informative values were determined from median values of reported values after removing outliers.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 (独) 農研機構食品総合研究所が実施した精米粉末中のカドミウム及び必須無機元素の2008年度技能試験の36参加試験室からの報告値を技能試験の国際ハーモナイズドプロトコルに従って解析した. 水分, カドミウム及び 9必須無機元素のすべての測定対象成分について |z スコア| >2の報告値が存在し, カドミウム以外の測定対象成分には |z スコア| >3の報告値も存在した. ナトリウム, カルシウム及び鉄は, 報告値のばらつきが大きく, ハーモナイズドプロトコルに従っての付与値の決定はできず, これら 3成分については, 外れ値除去後の中央値を参考値に採用した.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 78, p. 47-55, 発行日 2014-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002928
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:16:13.382597
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3