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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 73号

生馬鈴薯デンプン滓上にて生育可能な麹菌株

https://doi.org/10.24514/00002847
https://doi.org/10.24514/00002847
1e69fea0-86cd-4353-a2af-4f8177599cd4
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No73p47-52p.pdf nfri_report_No73p47-52p.pdf (70.0 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-10-07
タイトル
タイトル 生馬鈴薯デンプン滓上にて生育可能な麹菌株
タイトル
タイトル Screening and partial characterization of Aspergillus oryzae which can grow on raw potato pulp
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 biomass
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 agricultural waste
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002847
ID登録タイプ JaLC
著者 鈴木, 聡

× 鈴木, 聡

鈴木, 聡

ja-Kana スズキ, サトシ

en SUZUKI, Satoshi

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福岡, 真里

× 福岡, 真里

福岡, 真里

ja-Kana フクオカ, マリ

en FUKUOKA, Mari

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楠本, 憲一

× 楠本, 憲一

en KUSUMOTO, Kenichi
KUSUMOTO, Ken-ichi

ja 楠本, 憲一

ja-Kana クスモト, ケンイチ


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柏木, 豊

× 柏木, 豊

柏木, 豊

ja-Kana カシワギ, ユタカ

en KASHIWAGI, Yutaka

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 To utilize the potato pulp, which is mostly disposed as industrial waste, we studied fermentation of potato pulp by Aspergillus oryzae. At first we chose A. oryzae strains which can grow on potato pulp. We measured growth rate of A. oryzae on potato pulp and a change of the dry weight of potato pulp during fermentation. As a result, the strain NFRI 1163 was selected and this strain grew on potato pulp well. During fermentation, dry weight of potato pulp was decreased and mass of protein was increased four times than that of the potato pulp without fermentation.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 To utilize the potato pulp, which is mostly disposed as industrial waste, we studied fermentation of potato pulp by Aspergillus oryzae. At first we chose A. oryzae strains which can grow on potato pulp. We measured growth rate of A. oryzae on potato pulp and a change of the dry weight of potato pulp during fermentation. As a result, the strain NFRI 1163 was selected and this strain grew on potato pulp well. During fermentation, dry weight of potato pulp was decreased and mass of protein was increased four times than that of the potato pulp without fermentation.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 73, p. 47-52, 発行日 2009-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002847
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 16:08:57.381200
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Cite as

SUZUKI, Satoshi, FUKUOKA, Mari, 楠本, 憲一, KASHIWAGI, Yutaka, 2009, Screening and partial characterization of Aspergillus oryzae which can grow on raw potato pulp: 農業・食品産業技術総合研究機構, 47–52 p.

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