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  2. 組織アーカイブ
  3. 農研機構 食農ビジネス推進センター
  4. 学術論文
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  3. 学術論文

農畜産物のニーズに基づく投稿型レシピサイトデータからの調理レシピ選定

https://doi.org/10.24514/00002314
https://doi.org/10.24514/00002314
4ae0c5fb-f8f0-497e-9a4c-40c3d4c7612c
名前 / ファイル ライセンス アクション
AFB_no3_p1-14.pdf AFB_no3_p1-14.pdf (5.0 MB)
© 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
National Agriculture and Food Research Organization, Japan
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-04-01
タイトル
タイトル 農畜産物のニーズに基づく投稿型レシピサイトデータからの調理レシピ選定
タイトル
タイトル The Selection of Recipes Using New Agricultural and Livestock Products - Based on Customer Demand Derived from Recipe Website, Cookpad -
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002314
ID登録タイプ JaLC
著者 竹﨑, あかね

× 竹﨑, あかね

竹﨑, あかね

ja-Kana タケザキ, アカネ

en TAKEZAKI, Akane

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山本, 淳子

× 山本, 淳子

山本, 淳子

ja-Kana ヤマモト, ジュンコ

en YAMAMOTO, Junko

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木元, 広実

× 木元, 広実

木元, 広実

ja-Kana キモト, ヒロミ

en KIMOTO-NIRA, Hiromi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The purpose of this study is to promote cooking using new agricultural and livestock products through the selection of recipes using the text mining of consumer demand derived from a recipe website.Applying this method to the case of H61 conventional yogurt, recipes for oil- and butter-free yogurt desserts and recipes requiring heat that the make best use of the qualities of the H61 yogurt were selected as recommended recipes for health-conscious customers.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 開発した農畜産物の普及に資する調理法提案のため、投稿型レシピサイトのデータを用いたテキストマイニングにより、消費者ニーズや新規開発農畜産物の特性に合致する調理レシピ選定手法を策定した。本手法をH61ヨーグルトに適用し、健康志向の消費者への訴求効果が高い、油脂を使わないヨーグルト菓子レシピやH61ヨーグルトの特性を生かした加熱調理レシピを抽出した。
書誌情報 農研機構報告 食農ビジネスセンター
en : Bulletin of the NARO,Agri-Food Bussiness Innovation Center

巻 3, p. 1-14, 発行日 2019-03-25
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2433-586X
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002314
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 16:03:40.810609
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Cite as

TAKEZAKI, Akane, YAMAMOTO, Junko, KIMOTO-NIRA, Hiromi, n.d., The Selection of Recipes Using New Agricultural and Livestock Products - Based on Customer Demand Derived from Recipe Website, Cookpad -: National Agriculture and Food Research Organization (NARO) , 1–14 p.

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