ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 東北農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 農研機構報告 東北農研
  5. 121号

カキの成熟時期における葉果比が果実の放射性セシウム濃度に与える影響

https://doi.org/10.24514/00002308
https://doi.org/10.24514/00002308
215e7d84-7173-4be1-a244-27ed10fa5de4
名前 / ファイル ライセンス アクション
tarc_report121_039.pdf tarc_report121_039 (1.3 MB)
© 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
National Agriculture and Food Research Organization, Japan
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-28
タイトル
タイトル カキの成熟時期における葉果比が果実の放射性セシウム濃度に与える影響
タイトル
タイトル Effect of Number of Leaves per Fruit on Radiocesium Concentration of Japanese Persimmon Fruits in Maturation Period
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 カキ果実
キーワード
主題Scheme Other
主題 放射性セシウム
キーワード
主題Scheme Other
主題 摘葉処理
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Japanese persimmon fruits
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 radiocesium
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 defoliation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002308
ID登録タイプ JaLC
著者 堀井, 幸江

× 堀井, 幸江

堀井, 幸江

ja-Kana ホリイ, サチエ

en HORII, Sachie

Search repository
草塲, 新之助

× 草塲, 新之助

草塲, 新之助

ja-Kana クサバ, シンノスケ

en KUSABA, Shinnosuke

Search repository
関澤, 春仁

× 関澤, 春仁

関澤, 春仁

ja-Kana セキザワ, ハルヒト

en Sekizawa, Haruhito

Search repository
八戸, 真弓

× 八戸, 真弓

八戸, 真弓

ja-Kana ハチノヘ, マユミ

en HACHINOHE, Mayumi

Search repository
濱松, 潮香

× 濱松, 潮香

濱松, 潮香

ja-Kana ハママツ, シオカ

en HAMAMATSU, Shioka

Search repository
松波, 寿弥

× 松波, 寿弥

松波, 寿弥

ja-Kana マツナミ, ヒサヤ

en MATSUNAMI, Hisaya

Search repository
野中, 章久

× 野中, 章久

野中, 章久

ja-Kana ノナカ, アキヒサ

en NONAKA, Akihisa

Search repository
村上, 敏文

× 村上, 敏文

村上, 敏文

ja-Kana ムラカミ, トシフミ

en MURAKAMI, Toshifumi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 葉からカキ果実への放射性セシウムの移行を検証するため、収穫2ヶ月前の摘葉処理がカキ果実の137Cs濃度に及ぼす影響を調査した。摘葉処理を行った9月中下旬から収穫期の間に葉の137Cs濃度は低下した。一方、同期間に1果実あたりの137Cs含量は上昇した。また、摘葉の程度により果実の137Cs濃度や1果実あたりの137Cs含量に差は認められなかった。以上のことから、フォールアウトから5年経過したカキにおいては、葉から他の器官への137Csの転流は認められたが、収穫2ヶ月前以降の葉果比が果実の137Cs濃度に与える影響は明らかではなかった。
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We investigated the influence of defoliation on the 137Cs concentration of mature Japanes persimmon fruits to verify the involvement of radiocesium translocation from leaves to fruit. The 137Cs concentration of leaves was decreased during harvest time from the middle of September. The 137Cs contents in one fruit were increased during harvest time from the middle of September. The degree of defoliation had no effect on the 137Cs concentration of fruits and 137Cs contents in one fruit. These results indicated that the effect of number of leaves per fruit on 137Cs concentration of the fruits was not clear.
書誌情報 農研機構研究報告 東北農業研究センター
en : BULLETIN OF THE NARO, AGRICULTURAL RESEARCH FOR TOHOKU REGION

巻 121, p. 39-47, 発行日 2019-03
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2432-8081
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002308
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 15:53:56.501298
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

HORII, Sachie, KUSABA, Shinnosuke, Sekizawa, Haruhito , HACHINOHE, Mayumi, HAMAMATSU, Shioka, MATSUNAMI, Hisaya, NONAKA, Akihisa, MURAKAMI, Toshifumi, 2019, Effect of Number of Leaves per Fruit on Radiocesium Concentration of Japanese Persimmon Fruits in Maturation Period: National Agriculture and Food Research Organization (NARO), 39–47 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3