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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 果樹茶業研究部門
  3. 研究報告
  4. 果樹研報
  5. 18号

アンズ新品種'おひさまコット'および'ニコニコット'

https://doi.org/10.24514/00002119
https://doi.org/10.24514/00002119
0bc1a41a-27e0-48ed-8a2b-f118e6d21425
名前 / ファイル ライセンス アクション
nifs_report_No18p1-12p.pdf nifs_report_No18p1-12p.pdf (559.7 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル アンズ新品種'おひさまコット'および'ニコニコット'
タイトル
タイトル New Apricot Cultivars' Ohisamacot' and' Nikonicot'
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Prunus armeniaca
キーワード
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Prunus armeniaca
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002119
ID登録タイプ JaLC
著者 八重垣, 英明

× 八重垣, 英明

八重垣, 英明

ja-Kana ヤエガキ, ヒデアキ

en YAEGAKI, Hideaki

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山口, 正己

× 山口, 正己

山口, 正己

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en YAMAGUCHI, Masami

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土師, 岳

× 土師, 岳

土師, 岳

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en HAJI, Takashi

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末貞, 佑子

× 末貞, 佑子

末貞, 佑子

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en SUESADA, Yuko

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中村, ゆり

× 中村, ゆり

中村, ゆり

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en NAKAMURA, Yuri

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京谷, 英壽

× 京谷, 英壽

京谷, 英壽

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en KYOTANI, Hidetoshi

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西村, 幸一

× 西村, 幸一

西村, 幸一

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en NISHIMURA, Koichi

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三宅, 正則

× 三宅, 正則

三宅, 正則

ja-Kana ミヤケ, マサノリ

en MIYAKE, Masanori

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安達, 栄介

× 安達, 栄介

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× 小園, 照雄

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福田, 博之

× 福田, 博之

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木原, 武士

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鈴木, 勝征

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内田, 誠

× 内田, 誠

内田, 誠

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Ohisamacot' and 'Nikonicot' are new apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars released in 2009 by the National Agriculture and Research Organization Institute of Fruit Tree Science (NIFTS) in Japan. The cultivars were selected from seedlings obtained from crosses between Anzu Tsukuba 5 and 'Harcot' and 'Rival' and Anzu Tsukuba 5 respectively. 'Ohisamacot' and 'Nikonicot' were designated as Anzu Tsukuba 9 and Anzu Tsukuba 12, respectively, and evaluated in the 2nd national trial of apricots at 6 experimental stations in Japan beginning in 1999. The cultivars were ultimately selected, named 'Ohisamacot' and 'Nikonicot', and registered as No.22907 and No.22908 under the Plant Variety Protection and Seed Act of Japan on December 20, 2013. The characteristics of 'Ohisamacot' are as follows: Tree vigor is strong. The number of flower buds is medium to many, and the flower is self-compatible. Flowering and harvest times at Tsukuba are approximately March 30 and June 30, respectively. The fruit is round-elliptical to elliptical in shape weighing an average of 110 g; thus, larger than 'Heiwa'. Skin and flesh color are orangeyellow. The juice soluble solids content is 11.5%, a value higher than that of 'Heiwa' and the acidity is pH 3.92. The texture of the flesh is slightly dense with no astringency. The shelf life is comparable to that of 'Harcot'. The fruit eating quality for table use is comparable to that of 'Harcot'. The characteristics of 'Nikonicot' are as follows: Tree vigor is strong to slightly strong. Trees are likely to bear many flower buds, and the flower is self-compatible. Flowering and harvest times at Tsukuba are approximately March 28 and July 1, respectively. The fruit is round-elliptical in shape weighing an average of 86 g; thus, larger than 'Heiwa'. Skin and flesh color are orange. The juice soluble solids content is 12.7%, a value higher than 'Heiwa', and the acidity is pH 4.24. The texture of the flesh is slightly dense to medium with very little or no astringency. The shelf life is longer than or comparable to that of 'Harcot'. The fruit eating quality for table use is comparable to 'Harcot'.
書誌情報 果樹研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Fruit Tree Science

巻 18, p. 1-12, 発行日 2014-11-20
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 果樹研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-3549
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002119
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:27:17.114705
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YAEGAKI, Hideaki, YAMAGUCHI, Masami, HAJI, Takashi, SUESADA, Yuko, NAKAMURA, Yuri, KYOTANI, Hidetoshi, NISHIMURA, Koichi, MIYAKE, Masanori, ADACHI, Eisuke, KOZONO, Teruo, FUKUDA, Hiroyuki, KIHARA, Takeshi, SUZUKI, Katsuyuki, UCHIDA, Makoto, n.d., New Apricot Cultivars' Ohisamacot' and' Nikonicot': 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 果樹研究所, 1–12 p.

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