ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 15号

茶品種 'そうふう' における栽培条件および製茶方法が茶葉中フラボノール配糖体含有量に及ぼす影響

https://doi.org/10.24514/00001879
https://doi.org/10.24514/00001879
aa7eb506-ee98-44a0-9ee0-0bb44890f5aa
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No15p49-56p.pdf nivts_report_No15p49-56p.pdf (2.4 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 茶品種 'そうふう' における栽培条件および製茶方法が茶葉中フラボノール配糖体含有量に及ぼす影響
タイトル
タイトル Effects of Cultivation Conditions and Tea Processing on Flavonol Glycoside Levels in Tea Leaves of Tea Cultivar 'Sofu'
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001879
ID登録タイプ JaLC
著者 松永, 明子

× 松永, 明子

松永, 明子

ja-Kana マツナガ, アキコ

en MATSUNAGA, Akiko

Search repository
物部, 真奈美

× 物部, 真奈美

物部, 真奈美

ja-Kana モノベ, マナミ

en MONOBE, Manami

Search repository
野村, 幸子

× 野村, 幸子

野村, 幸子

ja-Kana ノムラ, サチコ

en NOMURA, Sachiko

Search repository
江間 , かおり

× 江間 , かおり

江間 , かおり

ja-Kana エマ, カオリ

en EMA, Kaori

Search repository
吉田, 克志

× 吉田, 克志

吉田, 克志

ja-Kana ヨシダ, カツユキ

en YOSHIDA, Katsuyuki

Search repository
堀江, 秀樹

× 堀江, 秀樹

堀江, 秀樹

ja-Kana ホリエ, ヒデキ

en HORIE, Hideki

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We evaluated the effect of preharvest shading, the degree of new shoot maturity, withering and degree of steaming during green tea processing, and tea types (pan-fired tea and black tea) on flavonol glycoside levels in tea leaves of tea cultivar 'Sofu'. Preharvest shading largely decreased the content of myricetin glycoside and quercetin glycoside. With shoots maturing, kaempferol content decreased. Withering and degree of steaming did not effect on the flavonol glycoside levels. Pan-fired tea processing did not change the content of the flavonol glycoside, and black tea processing decreased the flavonol glycoside levels, especially myricetin glycoside decreased significantly.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 15, p. 49-56, 発行日 2016-03-25
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 野菜茶業研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001879
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 15:12:50.756878
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3