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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 果樹茶業研究部門
  3. 研究報告
  4. 果樹研報
  5. 5号

食用油を利用したクリの渋皮剥皮法

https://doi.org/10.24514/00001825
https://doi.org/10.24514/00001825
3022f677-dbff-43d4-aa0f-e08cfa982973
名前 / ファイル ライセンス アクション
nifs_report_No5p21-27p.pdf nifs_report_No5p21-27p.pdf (3.1 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 食用油を利用したクリの渋皮剥皮法
タイトル
タイトル A Method for Quickly Removing Pellicles from Chestnuts by Deep Frying in Cooking Oil
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 chestnut
キーワード
主題Scheme Other
主題 Castanea spp.
キーワード
主題Scheme Other
主題 pellicle ,HOP method
キーワード
主題Scheme Other
主題 removing pellicle
キーワード
主題Scheme Other
主題 breeding
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 chestnut
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Castanea spp.
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pellicle ,HOP method
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 removing pellicle
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 breeding
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001825
ID登録タイプ JaLC
著者 正田, 守幸

× 正田, 守幸

正田, 守幸

ja-Kana ショウダ, モリユキ

en SHODA, Moriyuki

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髙田, 教臣

× 髙田, 教臣

髙田, 教臣

ja-Kana タカダ, ノリオ

en TAKADA, Norio

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齋藤, 寿広

× 齋藤, 寿広

齋藤, 寿広

ja-Kana サイトウ, トシヒロ

en SAITO, Toshihiro

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澤村, 豊

× 澤村, 豊

澤村, 豊

ja-Kana サワムラ, ユタカ

en SAWAMURA, Yutaka

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壽, 和夫

× 壽, 和夫

壽, 和夫

ja-Kana コトブキ, カズオ

en KOTOBUKI, Kazuo

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The easy removal of the pellicle from the kernels of chestnuts (Castanea spp.) is an important breeding objective, since few Japanese chestnut (Castanea crenata) cultivars have easily removable pellicles. So far, the removal of the pellicle from the kernel at the selection stage of chestnut breeding has been evaluated using roasted nuts, but this treatment is laborious and time-consuming. To develop a method for quick removal, nuts from eight cultivars were deep-fried in salad oil for 2 min at 190℃. The time required for removal of the pellicle using a paring knife without damaging the embryo was 3.1 min (average of eight cultivars) for fried nuts, 13.3 min for raw nuts, and 11.2 min for roasted nuts. In addition, there was a high correlation in the time required for pellicle removal between the fried nuts and the roasted nuts (r = 0.868) and the raw nuts (r = 0.929), indicating that the oil treatment was as the effective as other treatments in identifying varietal differences. The present results indicate that the method of frying in salad oil is effective, simple, and rapid enough to discriminate chestnut genotypes. We therefore named it the HOP (High-temperature Oil Peeling) method.
書誌情報 果樹研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Fruit Tree Science

巻 5, p. 21-27, 発行日 2006-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 果樹研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-3549
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001825
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:20:39.343115
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