ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 西日本農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 近中四農研報
  5. 12号

製粉性と製麺適性に優れる日本麺用硬質小麦品種「ふくはるか」の育成

https://doi.org/10.24514/00001737
https://doi.org/10.24514/00001737
dd029101-5c9a-483c-8987-ab0e4399f97f
名前 / ファイル ライセンス アクション
nwarc_report_No12p7-23p.pdf nwarc_report_No12p7-23p.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 製粉性と製麺適性に優れる日本麺用硬質小麦品種「ふくはるか」の育成
タイトル
タイトル 'Fukuharuka', A New Hard Wheat Cultivar with High Milling Performance and Excellent Noodle Quality
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 小麦
キーワード
主題Scheme Other
主題 品種
キーワード
主題Scheme Other
主題 硬質
キーワード
主題Scheme Other
主題 製粉性
キーワード
主題Scheme Other
主題 製麺適性
キーワード
主題Scheme Other
主題 そうめん
キーワード
主題Scheme Other
主題 育成
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hard wheat
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 cultivar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 milling performance
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 noodle texture
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 breeding
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001737
ID登録タイプ JaLC
著者 谷中, 美貴子

× 谷中, 美貴子

谷中, 美貴子

ja-Kana ヤナカ, ミキコ

en YANAKA, Mikiko

Search repository
高田, 兼則

× 高田, 兼則

高田, 兼則

ja-Kana タカタ, カネノリ

en TAKATA, Kanenori

Search repository
石川, 直幸

× 石川, 直幸

石川, 直幸

ja-Kana イシカワ, ナオユキ

en ISHIKAWA, Naoyuki

Search repository
長嶺, 敬

× 長嶺, 敬

長嶺, 敬

ja-Kana ナガミネ, タカシ

en NAGAMINE, Takashi

Search repository
髙山, 敏之

× 髙山, 敏之

en TAKAYAMA, Toshiyuki

ja 髙山, 敏之
高山, 敏之

ja-Kana タカヤマ, トシユキ


Search repository
田谷, 省三

× 田谷, 省三

田谷, 省三

ja-Kana タヤ, ショウゾウ

en TAYA, Shozo

Search repository
甲斐, 由美

× 甲斐, 由美

甲斐, 由美

ja-Kana カイ, ユミ

en KAI, Yumi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 'Fukuharuka' was registered as a new wheat cultivar in 2011. It was selected from a cross between 'Hakei 94-71' and 'Chukei 6168' carried out in 1997 at Chugoku National Agricultural Experiment Station (present : NARO Western Region Agricultural Research Center). 'Fukuharuka' is a spring type wheat. The date of maturing is three days earlier than 'Norin 61'. The culm length is 10 cm shorter than 'Norin 61'. 'Fukuharuka' is resistant to pre-harvest sprouting, powdery mildew and leaf rust. It is moderately resistant to scab as 'Norin 61'. Its yield is as high as 'Norin 61'. 'Fukuharuka' is a hard wheat and shows high flour yield and milling score. The amylose content is comparatively low, the dough strength is medium, and flour color is brighter than 'Norin 61'. Noodle texture is excellent. 'Fukuharuka' is adapted well to flatlands of western Japan. Nara Prefecture designated 'Fukuharuka' as a recommended cultivar in 2011.
書誌情報 近畿中国四国農業研究センター研究報告
en : BULLETIN of THE NATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH CENTER for WESTERN REGION

巻 12, p. 7-23, 発行日 2013-03-19
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 近畿中国四国農業研究センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-1244
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001737
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 15:17:45.472521
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

YANAKA, Mikiko, TAKATA, Kanenori, ISHIKAWA, Naoyuki, NAGAMINE, Takashi, 高山, 敏之, TAYA, Shozo, KAI, Yumi, 2013, 'Fukuharuka', A New Hard Wheat Cultivar with High Milling Performance and Excellent Noodle Quality: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 近畿中国四国農業研究センター, 7–23 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3