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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 西日本農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 近中四農研報
  5. 4号

製麺適性の優れる早生・短稈小麦新品種「ふくさやか」の育成

https://doi.org/10.24514/00001578
https://doi.org/10.24514/00001578
3eb60292-a9e5-4d48-9566-9ebc34555b4d
名前 / ファイル ライセンス アクション
nwarc_report_No4p25-37p.pdf nwarc_report_No4p25-37p.pdf (874.3 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 製麺適性の優れる早生・短稈小麦新品種「ふくさやか」の育成
タイトル
タイトル New Semidwarf Wheat Variety "Fukusayaka" with Early Maturity and Excellent Noodle Making Quality
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 小麦
キーワード
主題Scheme Other
主題 品種
キーワード
主題Scheme Other
主題 製麺適性
キーワード
主題Scheme Other
主題 早生
キーワード
主題Scheme Other
主題 短稈
キーワード
主題Scheme Other
主題 ふくさやか
キーワード
主題Scheme Other
主題 育種
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 wheat
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 cultivar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 variety
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 noodle making quality
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 early maturity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 short culm
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Fukusayaka
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 breeding
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001578
ID登録タイプ JaLC
著者 石川, 直幸

× 石川, 直幸

石川, 直幸

ja-Kana イシカワ, ナオユキ

en ISHIKAWA, Naoyuki

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長嶺, 敬

× 長嶺, 敬

長嶺, 敬

ja-Kana ナガミネ, タカシ

en NAGAMINE, Takashi

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谷中, 美貴子

× 谷中, 美貴子

谷中, 美貴子

ja-Kana ヤナカ, ミキコ

en YANAKA, Mikiko

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髙山, 敏之

× 髙山, 敏之

en TAKAYAMA, Toshiyuki

ja 髙山, 敏之
高山, 敏之

ja-Kana タカヤマ, トシユキ


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田谷, 省三

× 田谷, 省三

田谷, 省三

ja-Kana タヤ, ショウゾウ

en TAYA, Shozo

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甲斐, 由美

× 甲斐, 由美

甲斐, 由美

ja-Kana カイ, ユミ

en KAI, Yumi

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谷尾, 昌彦

× 谷尾, 昌彦

谷尾, 昌彦

ja-Kana タニオ, マサヒコ

en TANIO, Masahiko

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佐藤, 淳一

× 佐藤, 淳一

佐藤, 淳一

ja-Kana サトウ, ジュンイチ

en SATO, Jun-ichi

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村上, 泰臣

× 村上, 泰臣

村上, 泰臣

ja-Kana ムラカミ, ヤスオミ

en MURAKAMI, Yasuomi

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住田, 哲也

× 住田, 哲也

住田, 哲也

ja-Kana スミダ, テツヤ

en SUMIDA, Tetsuya

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 New soft red wheat variety "Fukusayaka" was selected from the cross Shirasagikomugi / Shiroganekomugi which was made in 1988 at Chugoku National Agricultural Experiment Station (present National Agricultural Research Center for Western Region) and registered as Wheat Norin 156 in 2002. Compared with the standard variety Norin 61, Fukusayaka is shorter in culm length by 10cm, superior in lodging resistance, and matures earlier by five days, thus enabling to harvest before rainy season. Fukusayaka is moderate in the resistance to pre-harvest sprouting and scab, moderately susceptible to leaf rust, susceptible to powdery mildew. Its yielding performance is similar to that of Norin 61, while grain size is smaller and grain color is brighter than Norin 61. Milling yield and milling score are higher than Norin 61. Flour color is brighter, noodle texture is more favorable, and the score of noodle making quality is higher than those of Norin 61. Its dough strength is moderately weak, thus it is suitable for Japanese noodle and cake, but not for bread. Fukusayaka is adapted well in western Japan, and is recommended to be planted in Hiroshima prefecture and Shiga prefecture as of April 2003.
書誌情報 近畿中国四国農業研究センター研究報告
en : BULLETIN of THE NATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH CENTER for WESTERN REGION

巻 4, p. 25-37, 発行日 2005-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 近畿中国四国農業研究センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-1244
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001578
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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