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  1. 学術雑誌論文
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  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 学術論文

Influences of Blanching and Freezing Pretreatments on Moisture Diffusivity and Quality Attributes of Pumpkin Slices During Convective Air-Drying

https://repository.naro.go.jp/records/5059
https://repository.naro.go.jp/records/5059
18b970e8-424f-4c23-9d75-55a5d7bdd388
名前 / ファイル ライセンス アクション
NARO_C30201911250001-SC30202003120007 NARO_C30201911250001-SC30202003120007 (2.5 MB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2021-01-04
タイトル
タイトル Influences of Blanching and Freezing Pretreatments on Moisture Diffusivity and Quality Attributes of Pumpkin Slices During Convective Air-Drying
タイトル
タイトル Influences of Blanching and Freezing Pretreatments on Moisture Diffusivity and Quality Attributes of Pumpkin Slices During Convective Air-Drying
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Convective air-drying
キーワード
主題Scheme Other
主題 Pumpkin
キーワード
主題Scheme Other
主題 Blanching
キーワード
主題Scheme Other
主題 Freezing
キーワード
主題Scheme Other
主題 Moisture diffusivity
キーワード
主題Scheme Other
主題 Cellular structure
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Convective air-drying
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Pumpkin
キーワード
言語 en
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主題 Blanching
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Freezing
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Moisture diffusivity
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Cellular structure
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 安藤, 泰雅

× 安藤, 泰雅

安藤, 泰雅

ja-Kana アンドウ, ヤスマサ

en ANDO, Yasumasa

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奥西, 智哉

× 奥西, 智哉

奥西, 智哉

ja-Kana オクニシ, トモヤ

en OKUNISHI, Tomoya

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岡留, 博司

× 岡留, 博司

岡留, 博司

ja-Kana オカドメ, ヒロシ

en OKADOME, Hiroshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this study, the relationship between moisture diffusivity in convective air-drying and cellular structure through blanching and freezing pretreatment and quality attributes of dried pumpkin slices were evaluated to obtain necessary information for designing appropriate drying and pretreatment conditions. The results suggest that the loosely bound structure of cell walls due to blanching and pores in the tissue formed by ice crystals during freezing increased moisture diffusivity. In addition, the functional and structural damage of cell membranes by the pretreatments, shown by the electrical impedance analysis, is likely involved in moisture diffusivity during drying. In particular, the sample pretreated by both blanching and freezing showed significantly higher values of moisture diffusivity compared to other samples. With regards to quality attributes, a decrease in color lightness due to starch gelatinization during blanching dramatically affected the color characteristics of the dried product. Starch gelatinization due to blanching and the formation of pores during freezing significantly influenced the structure of the samples after drying, which affected the rehydration rates and mechanical properties.
書誌情報 Food and Bioprocess Technology
en : Food and Bioprocess Technology

巻 12, 号 11, p. 1821-1831, 発行日 2019-11
出版者
出版者 Springer Nature
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1935-5149
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1007/s11947-019-02340-9
権利
権利情報 Published by Spinger Nature Ltd.
情報源
関連名称 SC30202003120007
情報源
関連名称 NARO成果DBa
情報源
関連名称 C30201911250001_7307;C30201911250001_7306
情報源
関連名称 This is a post-peer-review, pre-copyedit version of an article published in Food and Bioprocess Technology. The final authenticated version is available online at: https://dx.doi.org/10.1007/s11947-019-02340-9. The original publication is available at www.springerlink.com
情報源
関連名称 このアーカイブは著者版です。出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。
情報源
関連名称 This is not the published version. Please cite only the published version.
情報源
関連名称 Green open Access /This journal has an embargo period of 12 months.
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1007/s11947-019-02340-9
関連名称 Food and Bioprocess Technology
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-05-15 15:32:02.529037
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