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  1. 学術雑誌論文
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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 学術論文
  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 学術論文

Impact of ice crystal development on electrical impedance characteristics and mechanical property of green asparagus stems

https://repository.naro.go.jp/records/4964
https://repository.naro.go.jp/records/4964
49dd301a-f640-48f4-a41b-90a5d16cdf98
名前 / ファイル ライセンス アクション
NARO_postprint_C40201711280001-SC30202003110003.pdf NARO_postprint_C40201711280001-SC30202003110003 (1.1 MB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2021-01-04
タイトル
タイトル Impact of ice crystal development on electrical impedance characteristics and mechanical property of green asparagus stems
タイトル
タイトル Impact of ice crystal development on electrical impedance characteristics and mechanical property of green asparagus stems
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Freezing
キーワード
主題Scheme Other
主題 Ice crystal
キーワード
主題Scheme Other
主題 X-ray computed tomography
キーワード
主題Scheme Other
主題 Electrical impedance spectroscopy
キーワード
主題Scheme Other
主題 Mechanical property
キーワード
主題Scheme Other
主題 Asparagus stem
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Freezing
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ice crystal
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 X-ray computed tomography
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Electrical impedance spectroscopy
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mechanical property
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Asparagus stem
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 安藤, 泰雅

× 安藤, 泰雅

安藤, 泰雅

ja-Kana アンドウ, ヤスマサ

en ANDO, Yasumasa

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蘒原, 昌司

× 蘒原, 昌司

ja 蘒原, 昌司
萩原, 昌司

en HAGIWARA, Shoji

ja-Kana ハギワラ, ショウジ


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鍋谷, 浩志

× 鍋谷, 浩志

鍋谷, 浩志

ja-Kana ナベタニ, ヒロシ

en NABETANI, Hiroshi

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奥西, 智哉

× 奥西, 智哉

奥西, 智哉

ja-Kana オクニシ, トモヤ

en OKUNISHI, Tomoya

Search repository
岡留, 博司

× 岡留, 博司

岡留, 博司

ja-Kana オカドメ, ヒロシ

en OKADOME, Hiroshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The effects of ice crystal formation during freezing using three different methods: slow freezing, air blast freezing and liquid nitrogen spray freezing on the cell membrane state and mechanical property of asparagus stem samples were investigated. X-ray computed tomographic analysis revealed coarser ice crystal growth with slow freezing compared to the rapid freezing methods, which were characterized by fine and homogeneous ice crystal growth. However, electrical impedance analysis clarified that the structural damage and functional decline of cell membranes occurred regardless of the freezing method. Further, the elastic property of each frozen sample declined greatly after thawing and showed little improvement with rapid freezing. These results suggest that the reduction in turgor pressure following changes in the cell membrane state, attributable to the formation of ice crystals during freezing, is a major factor in the mechanical property, and this phenomenon is independent of the freezing rate and ice crystal size.
書誌情報 Journal of Food Engineering
en : Journal of Food Engineering

巻 256, p. 46-52, 発行日 2019-09
出版者
出版者 Elsevier
出版者
出版者 International Society of Food Engineering
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0260-8774
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.jfoodeng.2019.03.019
権利
権利情報 PostPrint:The Author(s)
情報源
関連名称 SC30202003110003
情報源
関連名称 NARO成果DBa
情報源
関連名称 C30201904050001_6625
情報源
関連名称 author manuscript
情報源
関連名称 このアーカイブは著者版です。出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。
情報源
関連名称 This is not the published version. Please cite only the published version.
情報源
関連名称 Green open Access /This journal has an embargo period of 12 months.
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2019.03.019
関連名称 Journal of Food Engineering
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-05-15 15:32:01.742950
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