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アイテム
GABA 非資化性パン酵母を利用した GABA 富化パンの製造
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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nfri_kenkyuhoukoku02_10.pdf (1.2 MB)
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Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2018-05-16 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | GABA 非資化性パン酵母を利用した GABA 富化パンの製造 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Production of bread rich in GABA using GABA non-assimilating baker’s yeast | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | γ- アミノ酪酸 | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | GABA 非資化性変異株 | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | 乳酸菌 | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | 発酵 | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | γ-aminobutyric acid | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | yeast | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | lactic acid bacteria | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | fermentation | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00000350 | |||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||
著者 |
中村, 敏英
× 中村, 敏英
WEKO
1488
× 安藤, 聡
WEKO
473
× 冨田, 理
WEKO
1691
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | γ-Aminobutyric acid (GABA) is typically consumed by yeasts during fermentation. To enrich GABA in bread dough, a yeast mutant defective in GABA-assimilation with a GABA-producing lactic acid bacterium (LAB) were used for dough fermentation. Bread dough prepared with the mutant yeast together with the LAB contained 1.7 and 2 times higher amount of GABA and total free amino acids, respectively, than that without LAB. The combined fermentation should be useful to bread making to enrich GABA in breads. Even when bread was made using rice 日 our rich in GABA, we confirmed that GABA-rich bread can be produced because the GABA non-assimilating baker’s yeast hardly consumes GABA. | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
農研機構研究報告 食品研究部門 en : Bulletin of the NARO,Food Research 号 2, p. 59-64, 発行日 2018-03 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | National Agriculture and Food Research Organization (NARO) | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 2432-7891 | |||||||||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00000350 | |||||||||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |