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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 農研機構報告 食品部門
  5. 2号

GABA 非資化性パン酵母を利用した GABA 富化パンの製造

https://doi.org/10.24514/00000350
https://doi.org/10.24514/00000350
0dacadb7-77ce-49e4-bfa7-c6b37c63f31d
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_kenkyuhoukoku02_10.pdf nfri_kenkyuhoukoku02_10.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2018-05-16
タイトル
タイトル GABA 非資化性パン酵母を利用した GABA 富化パンの製造
タイトル
タイトル Production of bread rich in GABA using GABA non-assimilating baker’s yeast
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 γ- アミノ酪酸
キーワード
主題Scheme Other
主題 GABA 非資化性変異株
キーワード
主題Scheme Other
主題 乳酸菌
キーワード
主題Scheme Other
主題 発酵
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 γ-aminobutyric acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 yeast
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 lactic acid bacteria
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fermentation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00000350
ID登録タイプ JaLC
著者 中村, 敏英

× 中村, 敏英

中村, 敏英

ja-Kana ナカムラ, トシヒデ

en NAKAMURA, Toshihide

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安藤, 聡

× 安藤, 聡

安藤, 聡

ja-Kana アンドウ, アキラ

en ANDO, Akira

Search repository
冨田, 理

× 冨田, 理

冨田, 理

ja-Kana トミタ, サトル

en TOMITA, Satoru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 γ-Aminobutyric acid (GABA) is typically consumed by yeasts during fermentation. To enrich GABA in bread dough, a yeast mutant defective in GABA-assimilation with a GABA-producing lactic acid bacterium (LAB) were used for dough fermentation. Bread dough prepared with the mutant yeast together with the LAB contained 1.7 and 2 times higher amount of GABA and total free amino acids, respectively, than that without LAB. The combined fermentation should be useful to bread making to enrich GABA in breads. Even when bread was made using rice 日 our rich in GABA, we confirmed that GABA-rich bread can be produced because the GABA non-assimilating baker’s yeast hardly consumes GABA.
書誌情報 農研機構研究報告 食品研究部門
en : Bulletin of the NARO,Food Research

号 2, p. 59-64, 発行日 2018-03
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2432-7891
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00000350
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:43:11.418925
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Cite as

NAKAMURA, Toshihide, ANDO, Akira, TOMITA, Satoru, 2018, Production of bread rich in GABA using GABA non-assimilating baker’s yeast: National Agriculture and Food Research Organization (NARO), 59–64 p.

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