ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 80号

Glutathione changes physical properties of rice batter without increasing its allergenicity

https://doi.org/10.24514/00002961
https://doi.org/10.24514/00002961
1f5314e4-9b12-4da4-9b70-a0757a127495
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No80p23-28p.pdf nfri_report_No80p23-28p.pdf (821.1 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル Glutathione changes physical properties of rice batter without increasing its allergenicity
タイトル
タイトル Glutathione changes physical properties of rice batter without increasing its allergenicity
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Glutathione
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Gluten-free
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Rice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sorghum
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Wheat allergy
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002961
ID登録タイプ JaLC
著者 矢野, 裕之

× 矢野, 裕之

矢野, 裕之

ja-Kana ヤノ, ヒロユキ

en YANO, Hiroyuki

Search repository
福井, 明子

× 福井, 明子

福井, 明子

ja-Kana フクイ, アキコ

en FUKUI, Akiko

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In our previous studies, glutathione, a biologically ubiquitous tripeptide, has been shown to improve swelling of glutenfree rice bread. To further characterize the effects of glutathione, we studied structural changes in batter protein in relation to gas retention properties of the batter. Glutathione (just as dithiothreitol and cysteine) cleaved the glutelin polymers into monomers, and concurrently improved gas retention capacity of the rice batter. Moreover, glutathione apparently did not promote formation of disulfide bonds among proteins. This was in contrast to wheat dough where extensive intermolecular disulfide bonds among proteins formed during kneading. Besides, an allergenicity test involving serum samples from dogs with wheat allergy suggested that the use of glutathione did not increase allergenicity of gluten-free rice bread. Our results suggest that glutathione modestly changes the structure of food protein while improving the physical properties of food without increasing its allergenicity. Our findings show usefulness of glutathione for research into the development of new foods.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 80, p. 23-28, 発行日 2016-03-10
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002961
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:13:31.465723
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3