WEKO3
アイテム
ミキサーの消費電力測定による米粉パン生地のミキシング特性の解析
https://doi.org/10.24514/00002873
https://doi.org/10.24514/00002873d0143298-c0de-447e-b0af-6d41161b7301
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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nfri_report_No75p39-44p.pdf (182.9 kB)
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Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2019-12-20 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | ミキサーの消費電力測定による米粉パン生地のミキシング特性の解析 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Evaluation of mixing properties of dough from wheat flour blended with rice flour by recording dough mixer | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 米粉 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | パン | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 生地 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | rice flour | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | bread | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | dough | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002873 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
著者 |
與座, 宏一
× 與座, 宏一
WEKO
2338
× 松木, 順子
WEKO
294
× 岡留, 博司× 徳安, 健 |
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Mixing properties of dough of rice flour and wheat flour were investigated using a recording dough mixer. Five kinds of rice flours were prepared by different milling methods including blade mill, pin mill and roll mill. Rice flour and wheat flour were mixed in the ratio of 3:7. The mixed flour, water (60−80%) and other ingredients were mixed in 10minutes using the pin mixer. Power consumption during the mixing was monitored by a data logger. The peak of power consumption decreased when water addition was increased. The change of peak time was related to the type of the rice flour classified according to the mean particle size and the amount of damaged starch. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 75, p. 39-44, 発行日 2011-03-01 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002873 | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |