ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 75号

米澱粉の糊化における蛋白質の溶解性変化に関する解析

https://doi.org/10.24514/00002868
https://doi.org/10.24514/00002868
4eb55f0d-2966-459d-b8c3-f780ce731d48
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No75p1-8p.pdf nfri_report_No75p1-8p.pdf (245.2 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル 米澱粉の糊化における蛋白質の溶解性変化に関する解析
タイトル
タイトル Analyses on the solubility of rice protein in the gelatinization of rice starch
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 アレルゲン
キーワード
主題Scheme Other
主題 糊化
キーワード
主題Scheme Other
主題 米
キーワード
主題Scheme Other
主題 蛋白質
キーワード
主題Scheme Other
主題 糖化液
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002868
ID登録タイプ JaLC
著者 矢野, 裕之

× 矢野, 裕之

矢野, 裕之

ja-Kana ヤノ, ヒロユキ

en YANO, Hiroyuki

Search repository
竹内, 正彦

× 竹内, 正彦

竹内, 正彦

ja-Kana タケウチ, マサヒコ

en TAKEUCHI, Masahiko

Search repository
加藤 (江森) , 澄恵

× 加藤 (江森) , 澄恵

加藤 (江森) , 澄恵

ja-Kana カトウ(エモリ), スミエ

en KATO-EMORI, Sumie

Search repository
我妻, 義則

× 我妻, 義則

我妻, 義則

ja-Kana ワガツマ, ヨシノリ

en WAGATSUMA, Yoshinori

Search repository
佐藤, 里絵

× 佐藤, 里絵

佐藤, 里絵

ja-Kana サトウ, リエ

en SATO, Rie

Search repository
田口, 計哉

× 田口, 計哉

田口, 計哉

ja-Kana タグチ, ケイヤ

en TAGUCHI, Keiya

Search repository
岡澤, 由晃

× 岡澤, 由晃

岡澤, 由晃

ja-Kana オカザワ, ヨシアキ

en OKAZAWA, Yoshiaki

Search repository
西澤, 賢一

× 西澤, 賢一

西澤, 賢一

ja-Kana ニシザワ, ケンイチ

en NISHIZAWA, Kenichi

Search repository
黒田, 秧

× 黒田, 秧

黒田, 秧

ja-Kana クロダ, シゲル

en KURODA, Shigeru

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The allergenic fraction of rice seed extract contained many kinds of putative allergens. Western-blot analysis of the fraction with sera from rice allergy patients showed a significant inter-individual variation of IgE-binding patterns. Two-dimensional SDS-PAGE has shown that after centrifugation, the supernatant of gelatinized and liquefied rice slurry contained almost no protein. So the solution should be useful as a basic ingredient for less-allergenic or low protein beverage, which is beneficial for rice-allergic patients as well as renal patients.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 米アレルゲン画分には多くの種類のアレルゲンが含まれ, 米アレルギー患者血清を用いたウェスタンブロッティングにより, 反応するアレルゲンが血清によって異なることが確認された. 米粉に加水・加熱し糊化させた後, アミラーゼ処理で液化した糖化液を遠心すると, 二次元電気泳動による解析からも上清には蛋白質やアレルゲンがほとんど含まれないことから, アレルギー患者・腎臓病患者用の飲料, あるいは低蛋白・低アレルゲン食品原料として利用できる可能性がある.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 75, p. 1-8, 発行日 2011-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002868
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:13:27.023748
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

YANO, Hiroyuki, TAKEUCHI, Masahiko, KATO-EMORI, Sumie, WAGATSUMA, Yoshinori, SATO, Rie, TAGUCHI, Keiya, OKAZAWA, Yoshiaki, NISHIZAWA, Kenichi, KURODA, Shigeru, 2011, Analyses on the solubility of rice protein in the gelatinization of rice starch: 農業・食品産業技術総合研究機構, 1–8 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3