WEKO3
アイテム
生産工程プロジェクトにおける微生物技能試験への2008年度参加結果
https://doi.org/10.24514/00002856
https://doi.org/10.24514/000028567c6e76dc-abac-483b-b69b-815b8fef48b8
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
nfri_report_No74p15-22p.pdf (129.3 kB)
|
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-12-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 生産工程プロジェクトにおける微生物技能試験への2008年度参加結果 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Results of research project members participating in a proficiency testing program for food microbiology in 2008 | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 微生物技能試験 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 一般生菌数 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 大腸菌群の菌数 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 大腸菌数 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 黄色ブドウ球菌数 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.24514/00002856 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
内藤, 成弘
× 内藤, 成弘 |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Forty eight members of the Research Project Ensuring Food Safety from Farm to Table supported by a grant-in-aid from the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries of Japan participated in a proficiency testing program in food microbiology for viable cell counts (total counts for Escherichia coli, Enterobacter aerogenes and Enterococcus faecalis) and all reported values were judged as acceptable because absolute values of z scores were less or equal 2. Forty two of the 48 members also measured coliform group (total counts for Escherichia coli and Enterobacter aerogeneses) and 39 reported values were acceptable. Out of the 48 members 26 and 23 members reported the counts for Escherichia coli and Staphylococcus aureus, respectively, all of which counts were acceptable. | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 一般生菌, 大腸菌群, 大腸菌, 黄色ブドウ球菌の菌数測定を行う技能試験に参加した48人, 42人, 26人, 23人の測定結果及び菌数測定に関するアンケートの集計結果を報告した. z スコアの絶対値が2を超えたため, 受け入れ可能な範囲外と判定された菌数を報告したのは大腸菌群での3人だけであり, 他はすべて受け入れ可能な範囲内の報告値であった. | |||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 74, p. 15-22, 発行日 2010-03-01 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||
DOI | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | 10.24514/0000285 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |