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  1. 学術雑誌論文
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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 学術論文
  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 学術論文

Effects of prefreezing on the drying characteristics, structural formation and mechanical properties of microwave-vacuum dried apple

https://repository.naro.go.jp/records/2889
https://repository.naro.go.jp/records/2889
70cb7a21-c054-4218-8e5b-aac996cfbd06
名前 / ファイル ライセンス アクション
SC30201903070025_PostPrint-a.pdf SC30201903070025_PostPrint (876.3 kB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2019-10-04
タイトル
タイトル Effects of prefreezing on the drying characteristics, structural formation and mechanical properties of microwave-vacuum dried apple
タイトル
タイトル Effects of prefreezing on the drying characteristics, structural formation and mechanical properties of microwave-vacuum dried apple
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Microwave-vacuum drying
キーワード
主題Scheme Other
主題 Prefreezing
キーワード
主題Scheme Other
主題 Apple
キーワード
主題Scheme Other
主題 Drying rate
キーワード
主題Scheme Other
主題 X-ray CT
キーワード
主題Scheme Other
主題 Mechanical property
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Microwave-vacuum drying
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Prefreezing
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Apple
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Drying rate
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 X-ray CT
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mechanical property
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 安藤, 泰雅

× 安藤, 泰雅

安藤, 泰雅

ja-Kana アンドウ, ヤスマサ

en ANDO, Yasumasa

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蘒原, 昌司

× 蘒原, 昌司

ja 蘒原, 昌司
萩原, 昌司

en HAGIWARA, Shoji

ja-Kana ハギワラ, ショウジ


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鍋谷, 浩志

× 鍋谷, 浩志

鍋谷, 浩志

ja-Kana ナベタニ, ヒロシ

en NABETANI, Hiroshi

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五月女, 格

× 五月女, 格

五月女, 格

ja-Kana ソウトメ, イタル

en SOTOME, Itaru

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奥西, 智哉

× 奥西, 智哉

奥西, 智哉

ja-Kana オクニシ, トモヤ

en OKUNISHI, Tomoya

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岡留, 博司

× 岡留, 博司

岡留, 博司

ja-Kana オカドメ, ヒロシ

en OKADOME, Hiroshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The effects of prefreezing on the drying rate, internal structure and mechanical properties of apple fruit processed by microwave-vacuum drying (MVD) were evaluated. The drying rate of the prefrozen sample was approximately 1.2–1.3 times higher than that of the nontreated sample. In the frozen-thawed tissue, damage to the cell wall structure and cell membrane due to ice crystal formation during freezing was confirmed; thus, improvement in the drying rate was suggested to be the result of accelerated water transfer in the tissue. Structural observation using X-ray computed tomography showed that the prefrozen MVD sample had a porous internal structure with larger voids than air dried or nonpretreated samples. Alterations in the mechanical properties, such as higher maximum stress and number of peaks during the puncture test, indicating a softer and crisper texture, were observed in the prefrozen MVD sample.
書誌情報 Journal of Food Engineering
en : Journal of Food Engineering

巻 244, p. 170-177, 発行日 2019-03
出版者
出版者 Elsevier
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0260-8774
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.jfoodeng.2018.09.026
権利
権利情報 The Author(s)
情報源
関連名称 SC30201903070025
情報源
関連名称 NARO成果DBa
情報源
関連名称 author manuscript
情報源
関連名称 このアーカイブは著者版です。出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。
情報源
関連名称 This is not the published version. Please cite only the published version.
情報源
関連名称 Green open Access /This journal has an embargo period of 12 months.
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2018.09.026
関連名称 Journal of Food Engineering
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-05-15 15:31:59.521476
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