ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 71号

交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析

https://doi.org/10.24514/00002695
https://doi.org/10.24514/00002695
afef024b-3648-4b4a-890f-1100523861b7
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No71p27-32p.pdf nfri_report_No71p27-32p.pdf (380.7 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-10-03
タイトル
タイトル 交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析
タイトル
タイトル Computer Fluid Dynamics study on heating liquid food by High Electric Field AC
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002695
ID登録タイプ JaLC
著者 植村, 邦彦

× 植村, 邦彦

植村, 邦彦

ja-Kana ウエムラ, クニヒコ

en UEMURA, Kunihiko

Search repository
小林, 功

× 小林, 功

小林, 功

ja-Kana コバヤシ, イサオ

en KOBAYASHI, Isao

Search repository
井上, 孝司

× 井上, 孝司

井上, 孝司

ja-Kana イノウエ, タカシ

en INOUE, Takashi

Search repository
中嶋, 光敏

× 中嶋, 光敏

中嶋, 光敏

ja-Kana ナカジマ, ミツトシ

en Nakajima, Mitsutoshi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 High Electric Field Alternating Current process inactivates microorganisms in liquid food. The inactivation was caused by both high temperature and high electric field. In this study, the temperatures both high temperature and high electric field in saline solution and orange juice were analyzed numerically. The highest temperature was obtained at the edge of electrodes and the lowest was at the center. The temperature differences in saline solution and orange juice were 8℃ and 15℃, respectively. Those were decreased with increasing flow speed and improving the shape of electrode pattern. This CFD study contribute to design HEFAC electrodes.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 液状食品の交流高電界処理において, 電極内部を流れる食塩水及びオレンジジュースの温度分布をコンピュータシミュレーションを用いて計算した. 計算の結果, 電極出口部の電極に接している部分の温度がもっとも高くなり, 中心部のもっとも温度が低い部分との差は食塩水の場合とオレンジジュースの場合で, それぞれ, 8℃, 15℃となった. その温度差は材料の流速を早くすることや電極構造を変えることによって小さくすることが可能であることが分かった.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 71, p. 27-32, 発行日 2007-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002695
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 14:15:53.041940
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

UEMURA, Kunihiko, KOBAYASHI, Isao, INOUE, Takashi, Nakajima, Mitsutoshi, 2007, Computer Fluid Dynamics study on heating liquid food by High Electric Field AC: 農業・食品産業技術総合研究機構, 27–32 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3