WEKO3
アイテム
交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析
https://doi.org/10.24514/00002695
https://doi.org/10.24514/00002695afef024b-3648-4b4a-890f-1100523861b7
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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nfri_report_No71p27-32p.pdf (380.7 kB)
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Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2019-10-03 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Computer Fluid Dynamics study on heating liquid food by High Electric Field AC | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002695 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
著者 |
植村, 邦彦
× 植村, 邦彦
WEKO
2181
× 小林, 功× 井上, 孝司× 中嶋, 光敏
WEKO
3215
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | High Electric Field Alternating Current process inactivates microorganisms in liquid food. The inactivation was caused by both high temperature and high electric field. In this study, the temperatures both high temperature and high electric field in saline solution and orange juice were analyzed numerically. The highest temperature was obtained at the edge of electrodes and the lowest was at the center. The temperature differences in saline solution and orange juice were 8℃ and 15℃, respectively. Those were decreased with increasing flow speed and improving the shape of electrode pattern. This CFD study contribute to design HEFAC electrodes. | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | 液状食品の交流高電界処理において, 電極内部を流れる食塩水及びオレンジジュースの温度分布をコンピュータシミュレーションを用いて計算した. 計算の結果, 電極出口部の電極に接している部分の温度がもっとも高くなり, 中心部のもっとも温度が低い部分との差は食塩水の場合とオレンジジュースの場合で, それぞれ, 8℃, 15℃となった. その温度差は材料の流速を早くすることや電極構造を変えることによって小さくすることが可能であることが分かった. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 71, p. 27-32, 発行日 2007-03-01 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002695 | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |