WEKO3
アイテム
貯蔵食品害虫の捕食性天敵コメグラサシガメ (半翅目:サシガメ科) の生活史パラメーター
https://doi.org/10.24514/00002687
https://doi.org/10.24514/0000268789c9768c-20a6-401d-881f-f8979ce8f92a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-12-20 | |||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | 貯蔵食品害虫の捕食性天敵コメグラサシガメ (半翅目:サシガメ科) の生活史パラメーター | |||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | Life history parameters of Amphibolus venator (Klug) (Hemiptera: Reduviidae), a predator of stored-product insects | |||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002687 | |||||||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||||||
著者 |
今村, 太郎
× 今村, 太郎
× 西, 明紀
× VISARATHANONTH, Porntip
× 宮ノ下, 明大
|
|||||||||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | The life history parameters of Amphibolus venator (Klug) (Hemiptera: Reduviidae) were estimated at 25, 27.5, 30, 32.5 and 35℃. The bugs were reared on Tribolium confusum larvae. As the temperature increased from 25℃ to 35℃, the intrinsic rate of natural increase (r_m) increased from 0.0081 to 0.0275. This result shows that of the tested temperatures, 35℃ was the optimal temperature for population increase of A. venator. | |||||||||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | コメグラサシガメ (半翅目:サシガメ科) の25, 27.5, 30, 32.5, 35℃における生活史パラメーターを算出した. カメムシはヒラタコクヌストモドキの幼虫を餌として育てられた. 温度が25℃から35℃に上昇するとともに, 内的自然増加率 ( r_m) は0.0081から0.0275へと増加した. 35℃が今回の試験に用いた温度範囲では最も個体群増殖に適していることが分かった. | |||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告 en : Report of National Food Research Institute 巻 70, p. 19-22, 発行日 2006-03-01 |
|||||||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0301-9780 | |||||||||||||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002687 | |||||||||||||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |