ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 学術雑誌論文
  2. A-Z
  3. F-
  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 学術論文

NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves

https://repository.naro.go.jp/records/2517
https://repository.naro.go.jp/records/2517
8aa8a950-cf33-45bd-a143-d391cee875d7
名前 / ファイル ライセンス アクション
SC30201810100016_PostPrint.pdf SC30201810100016_PostPrint (5.8 MB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2019-05-14
タイトル
タイトル NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves
タイトル
タイトル NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Metabolomics
キーワード
主題Scheme Other
主題 fermented foods
キーワード
主題Scheme Other
主題 lactic acid bacteria
キーワード
主題Scheme Other
主題 Lactobacillus
キーワード
主題Scheme Other
主題 Brassica
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Metabolomics
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fermented foods
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 lactic acid bacteria
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Lactobacillus
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Brassica
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 冨田, 理

× 冨田, 理

冨田, 理

ja-Kana トミタ, サトル

en TOMITA, Satoru

Search repository
中村, 敏英

× 中村, 敏英

中村, 敏英

ja-Kana ナカムラ, トシヒデ

en NAKAMURA, Toshihide

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study revealed the compositional characteristics of sunki, a traditional, unsalted, lactic acid-fermented pickle produced using turnip leaf in Kiso district, Japan. Comprehensive compositional analysis by two metabolomic approaches based on NMR and solid-phase microextraction-GC/MS methods was used to determine its chemical composition by annotating 54 water-soluble and 62 volatile compounds. Principal component analysis showed that samples had different compositions, depending on the agricultural processing factory and production year. This variation potentially resulted from the differences in the lactic acid bacterial community produced during the spontaneous fermentation of sunki and in the initial nutritional composition of the turnip leaf. Partial least squares regression revealed that the acetic acid level showed a strong positive correlation with pH (R = 0.810), in contrast to the negative correlations of lactic acid and ethanol levels (R = -0.533 and -0.547). This indicated the crucial impact of acetic acid-related metabolism on acidification during sunki fermentation.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 table(.doc),Figures(.tif)はPDFに変換して本文PDFに組み入れた。
書誌情報 Food Chemistry
en : Food Chemistry

巻 258, p. 25-34, 発行日 2018-08-30
出版者
出版者 Elsevier
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0308-8146
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.foodchem.2018.03.038
権利
権利情報 2018 Published by Elsevier Ltd.
情報源
関連名称 SC30201810100016
情報源
関連名称 NARO成果DBa
情報源
関連名称 Green open access
情報源
関連名称 This journal has an embargo period of 12 months.
情報源
関連名称 この論文は出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。
情報源
関連名称 This is not the published version. Please cite only the published version.
関連サイト
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.03.038
関連名称 Food Chemistry
他の資源との関係
関連名称 author manuscript
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 15:43:12.429258
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

TOMITA, Satoru, NAKAMURA, Toshihide, 2018, NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves: Elsevier, 25–34 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3