WEKO3
アイテム
NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves
https://repository.naro.go.jp/records/2517
https://repository.naro.go.jp/records/25178aa8a950-cf33-45bd-a143-d391cee875d7
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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SC30201810100016_PostPrint (5.8 MB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2019-05-14 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | NMR- and GC/MS-based metabolomic characterization of sunki, an unsalted fermented pickle of turnip leaves | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Metabolomics | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | fermented foods | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | lactic acid bacteria | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Lactobacillus | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Brassica | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Metabolomics | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | fermented foods | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | lactic acid bacteria | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Lactobacillus | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Brassica | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||||||
著者 |
冨田, 理
× 冨田, 理
WEKO
1691
× 中村, 敏英
WEKO
1488
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | This study revealed the compositional characteristics of sunki, a traditional, unsalted, lactic acid-fermented pickle produced using turnip leaf in Kiso district, Japan. Comprehensive compositional analysis by two metabolomic approaches based on NMR and solid-phase microextraction-GC/MS methods was used to determine its chemical composition by annotating 54 water-soluble and 62 volatile compounds. Principal component analysis showed that samples had different compositions, depending on the agricultural processing factory and production year. This variation potentially resulted from the differences in the lactic acid bacterial community produced during the spontaneous fermentation of sunki and in the initial nutritional composition of the turnip leaf. Partial least squares regression revealed that the acetic acid level showed a strong positive correlation with pH (R = 0.810), in contrast to the negative correlations of lactic acid and ethanol levels (R = -0.533 and -0.547). This indicated the crucial impact of acetic acid-related metabolism on acidification during sunki fermentation. | |||||||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | table(.doc),Figures(.tif)はPDFに変換して本文PDFに組み入れた。 | |||||||||||||||||
書誌情報 |
Food Chemistry en : Food Chemistry 巻 258, p. 25-34, 発行日 2018-08-30 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | Elsevier | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0308-8146 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.1016/j.foodchem.2018.03.038 | |||||||||||||||||
権利 | ||||||||||||||||||
権利情報 | 2018 Published by Elsevier Ltd. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | SC30201810100016 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | NARO成果DBa | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | Green open access | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This journal has an embargo period of 12 months. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | この論文は出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This is not the published version. Please cite only the published version. | |||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.03.038 | |||||||||||||||||
関連名称 | Food Chemistry | |||||||||||||||||
他の資源との関係 | ||||||||||||||||||
関連名称 | author manuscript | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | AM | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa |