WEKO3
アイテム
In situ characterization of acidic and thermal protein denaturation by infrared microspectroscopy
https://repository.naro.go.jp/records/2514
https://repository.naro.go.jp/records/2514f0475f5a-28d8-42d5-a334-cd08eae3374a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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SC10201804160094_AcceptedManuscript (4.1 MB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2019-05-14 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | In situ characterization of acidic and thermal protein denaturation by infrared microspectroscopy | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | In situ characterization of acidic and thermal protein denaturation by infrared microspectroscopy | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Infrared microscopy | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Meat | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Acidic pH | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Heat treatment | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Protein denaturation | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Infrared microscopy | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Meat | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Acidic pH | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Heat treatment | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Protein denaturation | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||||||
著者 |
本山, 三知代
× 本山, 三知代
WEKO
1372
× 渡邊, 源哉
WEKO
2212
× 佐々木, 啓介 |
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Foods meet acid pH during gastric digestion after cooking. An in situ infrared microspectroscopy approach was developed to detect the effects of heat and acid treatments on protein structure separately. Infrared spectra were obtained from meat samples treated with heat and/or acid, and wavenumbers accounting independently for the treatments were extracted by principal component regression. Extreme-acid treatment (pHinitial 2.0) was well predicted (0.5% error) by a simple ratio of as-observed spectral intensities at 1211 and 1396 cm−1, reflecting a perturbation in the vibration of amino acid residues (phenylalanine, tyrosine and aspartic acid) by protein unfolding and protonation. Using the imaging mode of an IR microscope, meat protein acidification was evidenced with high spatial resolution. The heat effect was well discriminated from the acid effect by the ratio of as-observed intensities at 1666 and 1697 cm−1 (0.9% error), indicating content of aggregated β-sheets relative to α-helix structure. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
Food Chemistry en : Food Chemistry 巻 248, p. 322-329, 発行日 2018-05-15 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | Elsevier | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0308-8146 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | 10.1016/j.foodchem.2017.11.031 | |||||||||||||||||
権利 | ||||||||||||||||||
権利情報 | 2017 Published by Elsevier Ltd. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | SC10201804160094 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | NARO成果DBa | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | Green open Access | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This journal has an embargo period of 12 months. | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | このアーカイブは著者版です。出版社版ではありません。引用の際には出版社版をご利用ください。 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
関連名称 | This is not the published version. Please cite only the published version. | |||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.11.031 | |||||||||||||||||
関連名称 | Food Chemistry | |||||||||||||||||
他の資源との関係 | ||||||||||||||||||
関連名称 | Accepted manuscript | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | AM | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa |