WEKO3
アイテム
焼き芋の製品テストによるかんしょ貯蔵技術の評価
https://doi.org/10.24514/00002315
https://doi.org/10.24514/000023159ce1398b-6fd3-4223-b027-bc82bf3970c6
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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AFB_no3_p15-26.pdf (5.9 MB)
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© 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
National Agriculture and Food Research Organization, Japan |
Item type | 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1) | |||||||||||
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公開日 | 2019-04-01 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 焼き芋の製品テストによるかんしょ貯蔵技術の評価 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Assessment of Storage Technology using Product Testing of Baked Sweet Potato | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.24514/00002315 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
著者 |
河野, 恵伸
× 河野, 恵伸× 荒木田, 尚広× 西中, 未央× 中村, 善行
WEKO
2382
× 此村, 瞬× 河野, 隆徳 |
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | This paper clarifies the appropriate storage conditions that provide high-quality sweet potato that meet the needs of consumers in September, the early harvest season of sweet potato. First,we conducted a tasting survey on customers using baked sweet potatoes of different varieties and with different storage conditions. Consequently, baked sweet potato made from Benihakuka, harvested during the middle of August and stored at low temperature, received a high evaluation. Second, we sold these Benihaurka baked sweet potatoes to retailers through distributors and simultaneously conducted a survey to compare the evaluation between Beniharuka baked sweet potatoes and regular baked sweet potatoes. Results show that most retailers and distributors preferred products stored at low temperatures than regular products. These results indicate that selling Beniharuka stored at low temperatures in September could help meet the needs of consumers, distributors, and retailers. |
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | 本稿の目的は、かんしょのシーズン当初の9月に、顧客の要望に応えることができる品質の高い商品を提供するための貯蔵条件を明らかにすることである。そのため、品種や貯蔵条件が異なるかんしょを焼き芋に加工し、消費者と取引業者に製品テストを実施した。①消費者に対して、品種や貯蔵条件が異なるかんしょの焼き芋を用いて製品テストを実施した。その結果、8月中旬に収穫した「べにはるか」を低温で貯蔵したかんしょの焼き芋の評価が高いことを明かにした。②「べにはるか」を低温で貯蔵した商品を、9月に実際に流通業者を通じて小売業者に販売した。このとき、取引のあった流通業者と小売業者に対して、実際に取り扱った「べにはるか」を低温で貯蔵した商品と通常流通品と比較したアンケートを実施した。その結果、低温で貯蔵した商品は、通常流通品よりも評価が高いことを明かにした。 これらのことから、9月に「べにはるか」を低温で貯蔵した商品を販売することは、消費者や流通業者、小売業者のニーズに応えられる可能性が高いことが明かになった。 |
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書誌情報 |
農研機構報告 食農ビジネスセンター en : Bulletin of the NARO,Agri-Food Bussiness Innovation Center 巻 3, p. 15-26, 発行日 2019-03-25 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | National Agriculture and Food Research Organization (NARO) | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 2433-586X | |||||||||||
DOI | ||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||
関連識別子 | 10.24514/00002315 | |||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |