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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 13号

日本産及び外国産の紅茶の含水率

https://doi.org/10.24514/00001816
https://doi.org/10.24514/00001816
bbadd9ae-3718-499b-a4c1-6dcb55c47d6b
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No13p43-47p.pdf nivts_report_No13p43-47p.pdf (958.8 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 日本産及び外国産の紅茶の含水率
タイトル
タイトル Moisture Contents in Black Tea Grown in Japan and Other Countries
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001816
ID登録タイプ JaLC
著者 池田, 奈実子

× 池田, 奈実子

池田, 奈実子

ja-Kana イケダ, ナミコ

en IKEDA, Namiko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We investigated the moisture contents in 181 tea samples, including Japanese green tea and black tea that were grown in Japan, India, Sri Lanka, Nepal and Kenya. The difference in between the tea types was significant at the 1% level. The average moisture content of green tea produced in Japan was 4.66%, which was less than those of black tea from Japan (7.02%), India (6.97%), Nepal (6.77%) and Sri Lanka (6.84%). There was no significant difference between countries in the moisture contents of black tea. The moisture contents of black tea made using the orthodox method were higher than those made using the crush-tea-curl (CTC) method. The results suggest that the optimal moisture content of black tea is higher than that of Japanese green tea.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 13, p. 43-47, 発行日 2014-03-07
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001816
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:49:15.320730
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IKEDA, Namiko, 2014, Moisture Contents in Black Tea Grown in Japan and Other Countries: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構, 43–47 p.

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