ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 9号

異なる栽培法で生産したパプリカのδ^15N値の特徴と施肥履歴判別への適用

https://doi.org/10.24514/00001688
https://doi.org/10.24514/00001688
10006463-660c-4a9c-813f-149ae2cf6423
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No9p205-210p.pdf nivts_report_No9p205-210p.pdf (693.3 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 異なる栽培法で生産したパプリカのδ^15N値の特徴と施肥履歴判別への適用
タイトル
タイトル Identification of Cultivation Methods and the Geographical Origin of Sweet Pepper Based on δ^15N Values and Mineral Contents
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001688
ID登録タイプ JaLC
著者 中野, 明正

× 中野, 明正

中野, 明正

ja-Kana ナカノ, アキマサ

en NAKANO, Akimasa

Search repository
淨閑, 正史

× 淨閑, 正史

淨閑, 正史

ja-Kana ジョウカン, マサフミ

en JOHKAN, Masafumi

Search repository
上原, 洋一

× 上原, 洋一

上原, 洋一

ja-Kana ウエハラ, ヨウイチ

en UEHARA, Yoichi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Sweet pepper ("paprika") cultivated using basal dressing or fertigation, and the chemical and organic fertigation treatments with different media produced different δ^15N values. The δ^15N of paprika after basal dressing with organic fertilizer was + 20.3‰, which is higher than that produced by chemical basal dressings (+8.2‰), whereas the δ^15N paprika produced by hydroponics in rock wool medium showed the lowest value (-2.4‰) among the treatments, that was a similar value of the liquid chemical fertilizer itself (-2.6‰). The δ^15N value could therefore be an indicator of the type of cultivation (specifically, the kind of fertilizer or fertilization method). Paprika fruits with different geographical origins (Japan, Korea, and the Netherlands) were purchased at a supermarket, and we measured their δ^15N values : + 6.0‰ for the Japanese fruits, versus + 0.2‰ for the Korean fruits and +3.1‰ for the Dutch fruits. These values differed significantly among the groups, which suggests that the paprika was cultivated using different cultivation and fertilizer application methods in the three countries. We also analyzed twelve elements (P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Zn, Cu, Mo, Ti, Rb, and Sr) by means of ICP-AES and ICP-MS, and the Cu and Rb contents were most useful for distinguishing among Japanese and foreign products. Based on these results, compound analytical indicators will be required to guarantee the ability to more correctly identify and label agricultural products and foods.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 9, p. 205-210, 発行日 2010-02-26
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001688
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:12:34.534976
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

NAKANO, Akimasa, JOHKAN, Masafumi, UEHARA, Yoichi, n.d., Identification of Cultivation Methods and the Geographical Origin of Sweet Pepper Based on δ^15N Values and Mineral Contents: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構, 205–210 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3