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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 6号

果実が硬い 'きゅうり中間母本農4号' の育成とその特性

https://doi.org/10.24514/00001600
https://doi.org/10.24514/00001600
918a28a6-a7b6-4417-adcd-fec4cdfb6418
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No6p59-63p.pdf nivts_report_No6p59-63p.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 果実が硬い 'きゅうり中間母本農4号' の育成とその特性
タイトル
タイトル Development of a Firm-Fruit Cucumber (Cucumis sativus L.), 'Kyuuri Chuukanbohon Nou 4'
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001600
ID登録タイプ JaLC
著者 五十嵐, 勇

× 五十嵐, 勇

五十嵐, 勇

ja-Kana イガラシ, イサム

en IGARASHI, Isamu

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坂田, 好輝

× 坂田, 好輝

坂田, 好輝

ja-Kana サカタ, ヨシテル

en SAKATA, Yoshiteru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 1) A firm-fruit cucumber line was selected by the fruit firmness from the progeny of crosses between 'Shinsyo Shirokawa', a Chinese cultivar with high fruit firmness, and three Japanese cultivars of 'Sharp 1' (greenhouse type), 'Natu-fushinari' (North-Chinese type with good-taste) and 'Encore 10' (greenhouse type with relatively good-taste). It was registered as 'Kyuuri Chuukanbohon Nou 4' (Cucumber Parental Line 4) in October 2006. 2) The fruit length is around 23 cm, the shape is cylindrical and the skin color is pale green. Compared with a Japanese representative cultivar of 'Hisaki', sweetness is somewhat lower. Weak astringency may also be detectable. It has approximately 10% firmer fruit than 'Hisaki'. The firm fruit trait is believed to be controlled by several nuclear genes -with incomplete dominance. Its texture is better than those of common cultivars, since it has firmer and thicker flesh. 3) It has a relatively larger plant size, such as the size of leaves and the length of the internodes is longer than those of common Japanese cultivars. Although the harvest start is delayed since the fruits set only on lateral branches, the fruit-yield is almost equal to 'Hisaki'. This parental line is promising for breeding commercial cultivars with firm fruit. This can be cultivated from early spring to late autumn all over Japan.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 6, p. 59-63, 発行日 2007-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001600
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:21:27.235399
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Cite as

IGARASHI, Isamu, SAKATA, Yoshiteru, n.d., Development of a Firm-Fruit Cucumber (Cucumis sativus L.), 'Kyuuri Chuukanbohon Nou 4': 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構, 59–63 p.

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