ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 学術論文
  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 農研機構報告 食品部門
  5. 1号

品種および収穫時期の違いがパプリカの抗酸化能に及ぼす影響

https://doi.org/10.24514/00000048
https://doi.org/10.24514/00000048
88a27c9d-3b53-4f32-8c15-b2e049933bde
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report01-5p.pdf nfri_report01-5p.pdf (532.4 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2017-08-21
タイトル
タイトル 品種および収穫時期の違いがパプリカの抗酸化能に及ぼす影響
タイトル
タイトル Effects of variety and harvest season on antioxidant activities of paprika (Capsicum annuum L.).
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00000048
ID登録タイプ JaLC
著者 若木, 学

× 若木, 学

en UEDA-WAKAGI, Manabu
WAKAGI, Manabu

ja 若木, 学

ja-Kana ワカギ, マナブ


Search repository
石川(高野), 祐子

× 石川(高野), 祐子

en ISHIKAWA-TAKANO, Yuko
TAKANO-ISHIKAWA, Yuko

ja 石川(高野), 祐子

ja-Kana イシカワ(タカノ), ユウコ


Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 酸化ストレスが様々な疾病に寄与していることが明らかにされており,食品由来の抗酸化物質の摂取が重要視されてきている.本研究では,ラジカル捕捉能を測定するORAC法および一重項酸素消去能を測定するSOAC法を用いて,品種および収穫時期によるパプリカの抗酸化能の変動に関して基礎的な知見を得ることを目的とした.その結果,品種および収穫時期はパプリカの抗酸化能に影響を及ぼすことが明らかとなった.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Paprika (Capsicum annuum L.) has various antioxidants such as tocopherol, carotenoids and flavonoids. In this study, we evaluated antioxidant capacities of five varieties of paprika with different color and harvest season by singlet oxygen absorption capacity (SOAC) and oxygen radical absorbance capacity (ORAC) methods. The SOAC values of red paprika were same as that of orange paprika and higher than these of yellow paprika. On the other hand, this tendency was not observed in ORAC values of paprika. The antioxidant capacities of ʻFerrariʼ, red paprika, were affected by harvest season, hereas the other varieties were not affected.
書誌情報 農研機構研究報告 食品研究部門
en : Bulletin of the NARO, Food Research

号 1, p. 29-34, 発行日 2017-03
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2432-7891
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:05:29.210407
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3