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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 農研機構報告 食品部門
  5. 2号

ナタデココ生産における酢酸菌のコロニー形態と生産能の相関性

https://doi.org/10.24514/00000356
https://doi.org/10.24514/00000356
2999ad9c-8e9c-405f-b112-a2c8aeacbf34
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_kenkyuhoukoku02_04.pdf nfri_kenkyuhoukoku02_04.pdf (1.4 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2018-05-16
タイトル
タイトル ナタデココ生産における酢酸菌のコロニー形態と生産能の相関性
タイトル
タイトル The correlation between nata de coco production and the colony morphology in Gluconacetobacter xylinus
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Nata de coco
キーワード
主題Scheme Other
主題 colony morphology
キーワード
主題Scheme Other
主題 Gluconacetobacer xylinus
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Nata de coco
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 colony morphology
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Gluconacetobacer xylinus
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00000356
ID登録タイプ JaLC
著者 稲岡, 隆史

× 稲岡, 隆史

稲岡, 隆史

ja-Kana イナオカ, タカシ

en INAOKA, Takashi

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木村, 啓太郎

× 木村, 啓太郎

木村, 啓太郎

ja-Kana キムラ, ケイタロウ

en KIMURA, Keitaro

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中村, 敏英

× 中村, 敏英

中村, 敏英

ja-Kana ナカムラ, トシヒデ

en NAKAMURA, Toshihide

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冨田, 理

× 冨田, 理

冨田, 理

ja-Kana トミタ, サトル

en TOMITA, Satoru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Nata de coco is a chewy jelly-like food originating in the Philippines. It is the bacterial cellulose formed on the surface of coconut milk through the fermentation with acetic bacteria, Gluconacetobacter xylinus. However, the industrial production of nata de coco is unstable, possibly because of the genetic instability of acetic bacteria. In this study, we observed the effect of serial passage of G. xylinus on the productivity of nata de coco and the colony morphology on agar plate. We found that G. xylinus forms three types of colony morphology: rough, smooth and the intermediate between rough and smooth. These colony morphologies were changeable and reversible during serial subculture. Nata de coco production of rough colony was higher than that of smooth colony, indicating the correlation between nata de coco production and the colony morphology. This finding is useful for selection of nata de coco producer strain.
書誌情報 農研機構研究報告 食品研究部門
en : Bulletin of the NARO,Food Research

号 2, p. 21-26, 発行日 2018-03
出版者
出版者 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構
出版者
出版者 National Agriculture and Food Research Organization (NARO)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2432-7891
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00000356
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:33:40.111397
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Cite as

INAOKA, Takashi, KIMURA, Keitaro, NAKAMURA, Toshihide, TOMITA, Satoru, 2018, The correlation between nata de coco production and the colony morphology in Gluconacetobacter xylinus: National Agriculture and Food Research Organization (NARO), 21–26 p.

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