ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 78号

モモ果実の繰り返し衝撃に対する易損性の部位別評価

https://doi.org/10.24514/00002925
https://doi.org/10.24514/00002925
076602b8-176a-4fae-81be-e248064d51f8
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No78p31-36p.pdf nfri_report_No78p31-36p.pdf (762.6 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル モモ果実の繰り返し衝撃に対する易損性の部位別評価
タイトル
タイトル Evaluation of fragility due to repetitive shock in different parts of peach fruit
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 果肉硬度
キーワード
主題Scheme Other
主題 易損性
キーワード
主題Scheme Other
主題 モモ
キーワード
主題Scheme Other
主題 ピーク加速度
キーワード
主題Scheme Other
主題 繰り返し衝撃
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 flesh firmness
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fragility
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 peach fruit
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 peak acceleration
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 repetitive shock
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002925
ID登録タイプ JaLC
著者 北澤, 裕明

× 北澤, 裕明

北澤, 裕明

ja-Kana キタザワ, ヒロアキ

en KITAZAWA, Hiroaki

Search repository
清水, 栄治

× 清水, 栄治

清水, 栄治

ja-Kana シミズ, エイジ

en SHIMIZU, Eiji

Search repository
長谷川, 奈緒子

× 長谷川, 奈緒子

長谷川, 奈緒子

ja-Kana ハセガワ, ナオコ

en HASEGAWA, Naoko

Search repository
五十部, 誠一郎

× 五十部, 誠一郎

五十部, 誠一郎

ja-Kana イソベ, セイイチロウ

en ISOBE, Seiichiro

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this study, we evaluated fragility due to repetitive shock at the calyx end, equatorial surface, and apex end of peach fruit. Our results suggested that fragility due to repetitive shock was larger at the calyx end than at the other two parts. This difference might be caused by reduced firmness of flesh at the calyx end. Currently, peach fruit are packaged with the calyx end at the bottom and the apex end at the top. However, our results suggested that this packaging style does not prevent the fruit from being damaged by repetitive shock during distribution.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 モモ果実の繰り返し衝撃に対する易損性を, ていあ部, 赤道部および果頂部に区分して検討した. その結果, ていあ部の繰り返し衝撃に対する易損性は果頂部および赤道部と比較し大きく, その理由として, この部位における果肉硬度が他2部位に比べて低いことが考えられた. モモ果実は通常, ていあ部が下, 果頂部が上となるように立てた状態で包装されて流通している. しかしながら, 本研究の結果より, 輸送中の繰り返し衝撃による損傷回避の観点からは, このような包装方法が必ずしも最善とは限らない可能性が示唆された.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 78, p. 31-36, 発行日 2014-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002925
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 15:00:16.043908
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

KITAZAWA, Hiroaki, SHIMIZU, Eiji, HASEGAWA, Naoko, ISOBE, Seiichiro, 2014, Evaluation of fragility due to repetitive shock in different parts of peach fruit: 農業・食品産業技術総合研究機構, 31–36 p.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3