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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 果樹茶業研究部門
  3. 研究報告
  4. 果樹研報
  5. 5号

モモ新品種 '白秋'

https://doi.org/10.24514/00001836
https://doi.org/10.24514/00001836
7e74cfb9-d59c-4198-8fbf-c2b23b5f0746
名前 / ファイル ライセンス アクション
nifs_report_No5p51-61p.pdf nifs_report_No5p51-61p.pdf (4.6 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル モモ新品種 '白秋'
タイトル
タイトル New Peach Cultivar 'Hakushuu'
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
キーワード
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
主題Scheme Other
主題 peach
キーワード
主題Scheme Other
主題 Prunus persica
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 peach
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Prunus persica
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001836
ID登録タイプ JaLC
著者 山口, 正己

× 山口, 正己

山口, 正己

ja-Kana ヤマグチ, マサミ

en YAMAGUCHI, Masami

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土師, 岳

× 土師, 岳

土師, 岳

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en HAJI, Takashi

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西村, 幸一

× 西村, 幸一

西村, 幸一

ja-Kana ニシムラ, コウイチ

en NISHIMURA, Koichi

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中村, ゆり

× 中村, ゆり

中村, ゆり

ja-Kana ナカムラ, ユリ

en NAKAMURA, Yuri

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八重垣, 英明

× 八重垣, 英明

八重垣, 英明

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en YAEGAKI, Hideaki

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三宅, 正則

× 三宅, 正則

三宅, 正則

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en MIYAKE, Masanori

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京谷, 英壽

× 京谷, 英壽

京谷, 英壽

ja-Kana キョウタニ, ヒデトシ

en KYOTANI, Hidetoshi

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吉田, 雅夫

× 吉田, 雅夫

吉田, 雅夫

ja-Kana ヨシダ, マサオ

en YOSHIDA, Masao

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小園, 照雄

× 小園, 照雄

小園, 照雄

ja-Kana コゾノ, テルオ

en KOZONO, Teruo

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木原, 武士

× 木原, 武士

木原, 武士

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en KIHARA, Takeshi

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鈴木, 勝征

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en SUZUKI, Katsuyuki

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福田, 博之

× 福田, 博之

福田, 博之

ja-Kana フクダ, ヒロユキ

en FUKUDA, Hiroyuki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Between 1947 when the National Institute of Fruit Tree Science initiated its breeding program for table peaches, and 2001, nine cultivars, 'Saotome', 'Chiyohime', 'Chiyomaru', 'Akatsuki', 'Yoshihime', 'Masahime', 'Natsuotome', 'Yuzora' and 'Akizora' had been released. Although these cultivars are suitable as "Red blushed peaches", a new cultivar suitable as a "White peach", or with almost no red blush on skin resulting from covering with paper bags, has been needed in several areas like Okayama prefecture. In 2001, the National Institute of Fruit Tree Science, NARO, released a new cultivar named 'Hakushuu'. To achieve the breeding objectives of producing late maturing cultivars with a high fruit quality and large fruit size, crossing between 'U-9' and 'C2Rl9Tl82' was conducted in 1979 at the Fruit Tree Research Station. 'U-9' is a selection of seedlings derived from a cross between 'Hakuto' and 'Nunomewase'. 'C2Rl9Tl82' was introduced from the USA. The seedlings were planted in the orchard of the Chiyoda Farm at Chiyoda, Ibaraki Prefecture in the winter of 1981 as seedlings No. '153-15'. The trees started fruiting in 1983, and the cultivar was selected in 1986. Since 1992, adaptability tests have been carried at 21 experimental stations. The cultivar was named 'Hakushuu' and released as 'Peach Norin-24' on 9 July, 2001, and registered as No.12212 on 18 August, 2004, under the Seed and Seedlings Law of Japan. The tree is vigorous and upright. The shoots are numerous and long with many flower buds. The flowers are pink, showy and pollen-fertile. The flowering time is relatively early, one day earlier than 'Akatsuki'. The maturation time is mid-term, 120 days after full bloom, 20 days later than in 'Akatsuki' and 'Hakuho'. There is little physiological fruit drop, but the trees are susceptible to brown rot and bacterial shot hole. The fruit is very large in size, averaging 360 grams, round to slightly oblate in shape, relatively uniform, and resistant to cracking. The skin color is white with slight red blushing. The flesh is white in color with less red pigment around the pit, firm but melting type, with clingstone and with a good keeping quality. The quality of fruit is fine with a relatively high sugar content averaging 13% in Brix value and with low acidity. The cultivar is recommended for "White peach" growing areas like Okayama prefecture. Paper bagging of fruit is necessary to obtain white skin fruit.
書誌情報 果樹研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Fruit Tree Science

巻 5, p. 51-61, 発行日 2006-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 果樹研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-3549
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001836
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:27:04.436437
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YAMAGUCHI, Masami, HAJI, Takashi, NISHIMURA, Koichi, NAKAMURA, Yuri, YAEGAKI, Hideaki, MIYAKE, Masanori, KYOTANI, Hidetoshi, YOSHIDA, Masao, KOZONO, Teruo, KIHARA, Takeshi, SUZUKI, Katsuyuki, FUKUDA, Hiroyuki, 2006, New Peach Cultivar 'Hakushuu': 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 果樹研究所, 51–61 p.

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