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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 西日本農業研究センター
  3. 研究報告
  4. 近中四農研報
  5. 14号

温暖地向けリポキシゲナーゼ全欠のダイズ新品種「こがねさやか」の育成とその特性

https://doi.org/10.24514/00001791
https://doi.org/10.24514/00001791
91651e8a-bb78-462a-ae75-2f8d55ffe292
名前 / ファイル ライセンス アクション
nwarc_report_No14p51-64p.pdf nwarc_report_No14p51-64p.pdf (2.9 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 温暖地向けリポキシゲナーゼ全欠のダイズ新品種「こがねさやか」の育成とその特性
タイトル
タイトル A New Soybean Cultivar "Koganesayaka" for Temperate Regions, with Lacking Three Lipoxygenase Isozymes
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 ダイズ
キーワード
主題Scheme Other
主題 新品種
キーワード
主題Scheme Other
主題 リポキシゲナーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 豆腐
キーワード
主題Scheme Other
主題 豆乳
キーワード
主題Scheme Other
主題 醤油
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001791
ID登録タイプ JaLC
著者 高田, 吉丈

× 高田, 吉丈

en TAKADA, Yoshitake

ja 高田, 吉丈

ja-Kana タカダ, ヨシタケ


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猿田, 正恭

× 猿田, 正恭

猿田, 正恭

ja-Kana サルタ, マサヤス

en SARUTA, Masayasu

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岡部, 昭典

× 岡部, 昭典

岡部, 昭典

ja-Kana オカベ, アキノリ

en OKABE, Akinori

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菊池, 彰夫

× 菊池, 彰夫

菊池, 彰夫

ja-Kana キクチ, アキオ

en KIKUCHI, Akio

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小野, 貞芳

× 小野, 貞芳

小野, 貞芳

ja-Kana オノ, サダヨシ

en ONO, Sadayoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A new soybean [Glycine max (L.) Merr.] cultivar "Koganesayaka" was developed at NARO Western Region Agricultural Research Center in 2014. In order to develop a cultivar lacking three lipoxygenase isozymes (L-1, L-2, L-3) for temperate regions, plants were selected from a cross between "L-star" and "Sachiyutaka". The date of maturity of "Koganesayaka" is almost same that of "Sachiyutaka" at Zentsuji, Kagawa (Latitude 34° 13' 37" N, Longitude 133° 46' 39" E). The cultivar was classified into group IV based on the date of maturity. "Koganesayaka" has purple flowers, gray pubescence, pointed ovate leaflets and light brown pods at maturity. It shows a determinate growth type. "Koganesayaka" has a medium plant height. There is little occurrence of delayed leaf senescence. Yields of "Koganesayaka" are higher than that of "Sachiyutaka". The seed characteristics of "Koganesayaka" are yellowish white in ground color of seed coat, yellow in hilum color, large size seed and lacking three lipoxygenase isozymes. It is suitable for processing soy milk and tofu made from "Koganesayaka", because of reducing a beany flavor by lipoxygenase isozymes deletion. Also, it is suitable for soy sauce and miso (soybean paste) production. Kinki, Chugoku and Shikoku district are compatible with cultivation of "Koganesayaka".
書誌情報 近畿中国四国農業研究センター研究報告
en : BULLETIN of THE NATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH CENTER for WESTERN REGION

巻 14, p. 51-64, 発行日 2015-03-31
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 近畿中国四国農業研究センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-1244
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001791
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:50:26.424664
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高田, 吉丈, SARUTA, Masayasu, OKABE, Akinori, KIKUCHI, Akio, ONO, Sadayoshi, n.d., A New Soybean Cultivar "Koganesayaka" for Temperate Regions, with Lacking Three Lipoxygenase Isozymes: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 近畿中国四国農業研究センター, 51–64 p.

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