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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 12号

トマト果実着色不良の発生要因と対策方法に関する研究

https://doi.org/10.24514/00001769
https://doi.org/10.24514/00001769
1d322dba-6019-48fc-8530-11ff02cb4dfb
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No12p81-88p.pdf nivts_report_No12p81-88p.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル トマト果実着色不良の発生要因と対策方法に関する研究
タイトル
タイトル Causes and Control of Blotchy Ripening Disorder in Tomato Fruit
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001769
ID登録タイプ JaLC
著者 鈴木, 克己

× 鈴木, 克己

鈴木, 克己

ja-Kana スズキ, カツミ

en SUZUKI, Katsumi

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佐々木, 英和

× 佐々木, 英和

佐々木, 英和

ja-Kana ササキ, ヒデカズ

en SASAKI, Hidekazu

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永田, 雅靖

× 永田, 雅靖

永田, 雅靖

ja-Kana ナガタ, マサヤス

en NAGATA, Masayasu

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We examined factors involved in the cause and control of blotchy ripening disorder of tomato. Lycopene content was higher in red sectors than in yellow sectors of tomatoes with blotchy ripening disorder. Chromoplasts in the yellow sectors had smaller lycopene bodies and more starch grains than those in the red sectors. We shaded fruits with aluminum foil and then made a cut in the foil, allowing direct sunlight to hit surface of the fruit. The incidence of blotchy ripening disorder was higher on the exposed portions than on the covered portions. Thermography revealed that the surface temperatures of fruits exposed to direct irradiation were higher than those of fruits covered with aluminum foil. The high temperatures induced by direct sunlight therefore likely affect the development of plastids, reduce the lycopene content, and cause yellowing. The incidence of blotchy ripening disorder differed among culture environments and cultivars. It was reduced by covering tomato trusses with agricultural materials to interrupt direct sunlight.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 12, p. 81-88, 発行日 2013-04-02
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001769
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:50:54.591463
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Cite as

SUZUKI, Katsumi, SASAKI, Hidekazu, NAGATA, Masayasu, 2013, Causes and Control of Blotchy Ripening Disorder in Tomato Fruit: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構, 81–88 p.

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