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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 野菜花き研究部門
  3. 研究報告
  4. 野菜茶研研報
  5. 9号

青枯病抵抗性トマト安濃9号の育成とその特性

https://doi.org/10.24514/00001667
https://doi.org/10.24514/00001667
2d5c2d11-d765-4db3-9895-03f14218bfcb
名前 / ファイル ライセンス アクション
nivts_report_No9p1-6p.pdf nivts_report_No9p1-6p.pdf (810.2 kB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル 青枯病抵抗性トマト安濃9号の育成とその特性
タイトル
タイトル Development and Characteristicsof Tomato Ano 9 Go, a Tomato Line with a High Level of Bacterial Wilt Resistanc
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001667
ID登録タイプ JaLC
著者 山田, 朋宏

× 山田, 朋宏

山田, 朋宏

ja-Kana ヤマダ, トモヒロ

en YAMADA, Tomohiro

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吉田, 建実

× 吉田, 建実

吉田, 建実

ja-Kana ヨシダ, タテミ

en YOSHIDA, Tatemi

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齊藤, 猛雄

× 齊藤, 猛雄

齊藤, 猛雄

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en SAITO, Takeo

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門馬, 信二

× 門馬, 信二

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en MONMA, Shinji

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斎藤, 新

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× 松永, 啓

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en MATSUNAGA, Hiroshi

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佐藤, 隆徳

× 佐藤, 隆徳

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en SATO, Takanori

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坂田, 好輝

× 坂田, 好輝

坂田, 好輝

ja-Kana サカタ, ヨシテル

en SAKATA, Yoshiteru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 To produce a tomato line with a high level of bacterial wilt resistance, we performed an intraspecific cross between the Philippine cultivar 'R-3034-3-10-N-UG' and the Japanese cultivar 'Tomato Chuukanbohon Nou 9 Go'. After continuous selfing and selection for bacterial wilt resistance and plant vigor, we selected a highly resistant line from the F_6 progeny and named this line Tomato Ano 9 Go. The resistance of the line was higher than those of 'Tomato Chuukanbohon Nou 9 Go' and 'LS 89'. Tomato Ano 9 Go is of the conditional indeterminate type, and its fruit is a slightly flattened round shape, with a pink outer color. Its fruit weight is approximately 80g, which is lighter than those of 'Momotaro 8' and 'Tomato Chuukanbohon Nou 9 Go'. The fruit's soluble solids (°Brix) content is lower than those of 'Tomato Chuukanbohon Nou 9 Go 'and' Momotaro 8'. Since the average bacterial wilt resistance index in the F_2 population derived from crossing Tomato Ano 9 Go and 'Tomato Chuukanbohon Nou 5 Go', a susceptible cultivar, is close to the median value of the two parents and ranged from susceptible to resistant, the resistance to bacterial wilt in Tomato Ano 9 Go appears to be controlled by multiple genes with incomplete dominance. Since there was no significant correlation between fruit weight and the resistance index in the F_2 population, Tomato Ano 9 Go is a highly promising material for breeding fresh -market varieties with bacterial wilt resistance. Seeds of Tomato Ano 9 Go are available upon request from the authors under a materials transfer agreement.
書誌情報 野菜茶業研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Vegetable and Tea Science

巻 9, p. 1-6, 発行日 2010-02-26
出版者
出版者 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-6984
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001667
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 15:21:28.665147
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Cite as

YAMADA, Tomohiro, YOSHIDA, Tatemi, SAITO, Takeo, MONMA, Shinji, SAITO, Atsushi, MATSUNAGA, Hiroshi, SATO, Takanori, SAKATA, Yoshiteru, 2010, Development and Characteristicsof Tomato Ano 9 Go, a Tomato Line with a High Level of Bacterial Wilt Resistanc: 独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構, 1–6 p.

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