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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 食品研究部門
  3. 研究報告
  4. 食総研報
  5. 79号

Convenient preparation of fungal genomic DNA templates for polymerase chain reaction and temporal temperature gradient gel electrophoresis analyses of fungal diversity in the Japanese fermented soybean paste miso

https://doi.org/10.24514/00002939
https://doi.org/10.24514/00002939
398f1334-aa1c-47a9-bd0a-6a898761c8e4
名前 / ファイル ライセンス アクション
nfri_report_No79p1-7p.pdf nfri_report_No79p1-7p.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-12-20
タイトル
タイトル Convenient preparation of fungal genomic DNA templates for polymerase chain reaction and temporal temperature gradient gel electrophoresis analyses of fungal diversity in the Japanese fermented soybean paste miso
タイトル
タイトル Convenient preparation of fungal genomic DNA templates for polymerase chain reaction and temporal temperature gradient gel electrophoresis analyses of fungal diversity in the Japanese fermented soybean paste miso
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 FTA(R) card
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 traditional Japanese fermented food miso
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 PCR-TTGE
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fungal diversity
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00002939
ID登録タイプ JaLC
著者 鈴木, 聡

× 鈴木, 聡

鈴木, 聡

ja-Kana スズキ, サトシ

en SUZUKI, Satoshi

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柏木, 豊

× 柏木, 豊

柏木, 豊

ja-Kana カシワギ, ユタカ

en KASHIWAGI, Yutaka

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We have developed a method to extract DNA from a traditional Japanese fermented soybean paste (miso) more easily and quickly than by conventional methods. The extracted miso DNA was used as a template for the polymerase chain reaction (PCR) to amplify the ITS2 region of ribosomal DNA. We found the PCR sensitivities with the templates extracted by this new method and by the conventional method to be comparable for the detection of fungal communities. We also investigated the fungal diversity in miso by using a culture-independent genetic fingerprinting technique known as temporal temperature gradient gel electrophoresis (TTGE), and then compared the TTGE profiles of 18 miso samples. The TTGE profile of each miso type could be classified according to the fermentation procedure used during manufacture.
書誌情報 食品総合研究所研究報告
en : Report of National Food Research Institute

巻 79, p. 1-7, 発行日 2015-03-01
出版者
出版者 農業・食品産業技術総合研究機構
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0301-9780
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00002939
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 16:09:04.000516
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SUZUKI, Satoshi, KASHIWAGI, Yutaka, 2015, Convenient preparation of fungal genomic DNA templates for polymerase chain reaction and temporal temperature gradient gel electrophoresis analyses of fungal diversity in the Japanese fermented soybean paste miso: 農業・食品産業技術総合研究機構, 1–7 p.

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